Çanakkale'de Sağanak Yağış

Çanakkale'nin Çan ilçesinde gün boyu aralıklarla etkili olan yağış, ilçe merkezi ile köylerde hayatı olumsuz...

Çanakkale'nin Çan ilçesinde gün boyu aralıklarla etkili olan yağış, ilçe merkezi ile köylerde hayatı olumsuz etkiledi.

Çan ilçe merkezinde öğle saatlerinden itibaren şiddetini artıran sağanak yağışla birlikte, kent merkezinden geçen Kocabaş Çayı'nda da su seviyesi köprü hizasına kadar yükseldi. Sağanak yağış nedeniyle ilçedeki bazı evlerin bodrum katlarını ve iş yerlerini su bastı. Yollarda biriken sular nedeniyle mahalle aralarında vatandaşlar, itfaiye erleri ile birlikte rögarları açmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

Çan ilçesinde ayrıca sağanak yağış ile Kocabaş Çayı kenarında bulunan Büyükpaşa köyündeki aile çay bahçesi sular altında kaldı. Çay bahçesi işletmecisi Halil Koçan, "Çay bahçesindeki masa ve sandalyeleri yağmurun yağması ile toplamıştım. Bu nedenle her hangi bir zararım yok" dedi.

Kocabaş Çayı sularının çay yatağının kenarında bulunan evlerin bahçelerine kadar ulaşması köylülerde paniğe sebep olurken, çay kenarındaki bahçe ve tarlalardaki sulama motorları da sele kapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: