Çanakkale'de sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi

Çanakkale'de son 24 saatte metrekareye 45.4 kilogram yağmur düşerken, özellikle gece etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi.

Sağanak yağmu Çanakkale'de son 24 saattir aralıklarla etkisini sürdürüyor. Dün gün içinde aralıklarla etkili olan, akşam saatlerinde ise şiddetini arttırarak sürekli yağan yağmur, kentte birçok caddenin sular altında kalmasına neden oldu. İsmet Paşa Mahallesi'nde ve Barbaros Mahallesi'nde rögarların tıkanması ve yağmurun şiddeti nedeniyle trafik akışını güçleştiren su birikintilerine, sabaha kadar devriye gezen belediye ekipleri müdahale etti. Özellikle Barbaros Mahallesi Plaj Caddesi'nin bağlı ara sokaklarda biriken yağmur suları yolu kaplarken, sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler ise bu yolu kullanamadı. Belediye ekipleri tıkanan rögar kapaklarını tamamen açarak biriken yağmur sularının tahliyesini hızlandırdı.

Reklam
Reklam

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, son 24 saatte metrekareye 45.4 kilogram yağmur düştüğü kentte, sağanak yağışın bugün de gece saatlerine kadar aralıklarda süreceğini belirtti.

(DHA)

Anahtar Kelimeler: