Çanakkale’de Sığırcılık Çalıştayı

Çanakkale'de sığırcılık çalıştayı düzenlendi.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Genel Meclisi ve STK ortaklığıyla...

Çanakkale'de sığırcılık çalıştayı düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Genel Meclisi ve STK ortaklığıyla yapılan çalıştay Biga İİBF Didem Yaman Amfisi’nde gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, “Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve dünyada lider ülke olma ülküsünü gerçekleştirmede insanlarımızın ihtiyaçlarını yeterli, kaliteli ve uygun fiyatlarla karşılayabilme gücü önemlidir. Bu çerçeveden bakıldığında gerçekleştirilen bu etkinliğin ülkeye önemli katkı sağlamasını yürekten dilerim” dedi.

Reklam
Reklam

Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı da, Biga’nın iklimi, bitki örtüsü, ekonomik, sosyal yapısı, nüfusu ve kırsal yapısı hakkında bilgi verirken, Biga topraklarının çok verimli olduğunun altını çizdi. Biga’da bölgesel yetiştirilen ürünlerden bir kaçı dışında her türlü zirai faaliyetin gerçekleştirilebildiğini belirten Elmacı, “Biga’da değneği diksen bitki olur” diye konuştu.

Elmacı, Biga hayvancılığının artık dışarıya satımlar yaptığını, bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise, “Bu çalışmaların herkese örnek olması gerekir. Tüm bilim adamaları ve STK’lar birleşerek kamuoyunu aydınlatma da rol almalılar” diye konuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, toplumların bugüne dek tarım, hayvancılık, sanayi toplumları evrelerinden geçmiş olduğunu belirterek, “Şu an tek gerçek bilgi toplumunda olduğumuzdur. Bugün bilgi toplumundayız, sanayi için de, teknoloji için de, tarım için de, hayvancılık için de bilgiyi kullanmak zorundayız. Sığırcılık bilgiyle yapıldığında çok daha verimli, sağlıklı, kaliteli sonuçlara ulaşabiliriz. Bu verimli toprakların potansiyelini değerlendiremiyoruz. Her ne kadar ilçeler arasında zirai üretimin ve hayvancılığın sayısal değerleri yüksek olsa da Biga’ya bu rakamlar yakışmıyor. Bilim dünyası, meslek odaları, STK’lar, üreticiler birleşmelidir. Eğer bu birleşme sağlanırsa bu rakamlar yükselecektir. Ülke genelinde ziraate çok ciddi katkılar veriliyor. Verilen bu destekleri, en uygun şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bizler bu noktada eksik kalıyoruz. Aldığımız tüm destekleri, kredileri yine mesleğimize yatırmalıyız ki mesleği güçlendirebilelim. Bilim insanlarının araştırma yapmak dışında kamuoyunu aydınlatmak en önemli görevlerindendir. Bugün birçok fakültemizde olduğu gibi Ziraat Fakültesi’nde de köy köy, ilçe ilçe geziliyor, üreticinin, sektör çalışanlarının derdi dinleniyor ve çözüm üretiliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi her türlü çalışma için üzerine düşeni yapmaya hazır. Bizleri kullanmalısınız, merkezlerimizi, araştırma laboratuvarlarımızı, bilimsel çalışmalarımızı kullanmalısınız. Bizler siz talep ettiğiniz sürece üzerimize düşenden fazlasını yaparız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: