Çanakkale’de Tarihi Eser Operasyonu

Çanakkale’nin Yenice ve Ezine ilçelerinde düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 3 kişi...

Çanakkale’nin Yenice ve Ezine ilçelerinde düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, Çanakkale7nin Yenice ve Ezine ilçeleri ile Balıkesir'de kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı ve izinsiz kazı yapıldığı ihbarını aldı. Ekipler, şüphelileri 3 ay süre ile adım adım takip etti. Yenice ve Ezine ilçeleri ile Balıkesir’de 4 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapılırken, B.Ş., C.D. ve H.G. isimli şüpheli şahıslar yakalandı.

Operasyonlarda eski dönemlere ait olduğu değerlendirilen 1 adet tablo, 1 adet eski harita, 1 adet barutluk, 1 adet metal tas, 21 adet metal obje, 5 adet metal heykel, 6 adet namludan doldurulan eski tüfek, 1 adet eski toplu tabanca, 2 adet el yazması eser, 1 adet hançer, 12 adet eski para, 1 adet madalyon, olmak üzere toplam 53 adet tarihi eser ve şüphelilere ait 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet cep telefonu ve bu telefonlara ait 3 adet sim kart ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Ele geçirilen tarihi eserler müzeye teslim edilirken, gözaltına alınan B.Ş., C.D. ve H.G. çıkarıldıkları adli makamlarca ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: