Çanakkale'de turizm rezaleti

ÇANAKKALE (İHA) - Troy filmi ile adını dünyaya duyuran ve bu filmin ardından önemli ölçüde turist akınına uğrayan Çanakkale'ye deniz yolu ile gelen yabancı turistler, limanın yetersiz gelmesi sebebiyle çile yaşıyorlar.

Sabah erken saatlerde 18 bin 591 grostonluk Bahama bayraklı "Astoria" isimli yolcu gemisi ile Yunanistan'dan Çanakkale'ye gelen 408 Alman turist, iskelenin yetersiz gelmesi sebebiyle sahile çıkmakta zorluk çekti. İskeleye yanaşamayan yolcu gemisi sahile 100 metre mesafede demirlemek zorunda kalırken, içinde bulunan 408 yolcu da filikalarla kıyıya çıkarılabildi. Sahile yanaşan filikadan inen yaşlı yolcuların bazıları ise denize düşme tehlikesi yaşarken, yanlarında bulunan gemi görevlileri kendilerine yardımcı oldular. Troy filmi ile adını dünyaya duyuran Çanakkale'ye her geçen gün gelen turist sayısının arttığını belirten vatandaşlar ise trilyonlarca lira harcama yapılarak tamamlanan Kepez limanının en kısa sürede hizmete girmesiyle turizmde yaşanan bu sorunun ortadan kalkacağını belirttiler.

Reklam
Reklam

Gemi ile Çanakkale'ye gelen ve filikalarla sahile çıkarıldıktan sonra otobüslerle Troia antik kentini gezmeye giden 408 Alman turistin akşam saatlerinde gemiye geri dönerek İstanbul'a gidecekleri öğrenildi.