Çanakkale'de Uluslararası Santranç Turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu Çanakkale Temsilciliği tarafından 13 ila 17 Mart tarihleri arasında Barış Kupası müsabakası...

Türkiye Satranç Federasyonu Çanakkale Temsilciliği tarafından 13 ila 17 Mart tarihleri arasında Barış Kupası müsabakası düzenlenecek.

Yurt dışından da satranç sporcuların katılacağı organizasyon uluslararası bir boyut kazandı. Satranç Federasyonu Çanakkale Temsilcisi Çağlar Ferdi Gürel, para ödülünün de olacağı Barış Kupasında kayıtların halen devam ettiğini kaydetti. Gürel, Türkiye’de bulunan binlerce satrançsevere çağrıda bulundu. Gürel yaptığı açıklamada, “Şu anda Bulgaristan, İran, Gürcistan gibi birçok ülkeden sporcularımız kayıt yaptırdı. Bu vatan için canlarını seve seve vermiş aziz şehitlerimizin hatırasına, bizim için kutsal olan bu beldede en eski savaş oyunu olan satranç turnuvası düzenliyoruz. Şehitlerimiz, bu topraklarda hiç bir ayrım olmadan huzur içinde yan yana yatmaktadır. Bugünlerde bu sevgi ve barış atmosferine çok ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyiz. Bu duyguların tekrar hatırlanması ve hep hafızalarımızda canlı kalması için 13-17 Mart tarihleri arasında bu savaşın verildiği yer olan Eceabat ilçesinde Çanakkale şehitleri için “18 Mart Barış Turnuvası' yapacağız. Turnuva, Eceabat Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi kapalı spor salonunda yapılacak. 15 Mart 2013 Cuma günü şehitlik ve simülasyon merkezi gezisi yapılacak. Dereceye girenlere para ödülü ve madalya verilecek. Ayrıca Gm ve WGm unvanlı sporcuların konaklama, üç öğün yemek masrafları tarafımızdan karşılanacak. Yaş sınırlaması olmayacak ve herkes katılabilecek. Kayıt yaptırmak isteyen sporcularımız http://www.canakkale.tsf.org.tr adresine girerek turnuva kayıt linkinden sisteme girebilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Birinciye 2 bin lira para ödülü verilecek olan turnuvada ikinciye bin 250 lira, üçüncüye ise yedi yüz elli lira para ödülü verilecek. Diğer dereceye girecek sporcularla birlikte toplam 6 bin 500 lira ödülün verileceği Barış Kupasında Çanakkale dışından gelen sporcular günlük otuz lira karşılığında bir günlük konaklama ve yemek imkanından faydalanabilecek. Kayıtlar 10 Mart Pazar günü saat 18.00’da sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: