Çanakkale’de Yangın

Çanakkale’de, bir apartmanın bodrum katında yangın paniğe neden oldu. Apartman sakinleri tahliye edilirken, evinde mahsur...

Çanakkale’de, bir apartmanın bodrum katında yangın paniğe neden oldu. Apartman sakinleri tahliye edilirken, evinde mahsur kalan ve dumandan etkilenen yaşlı kadın ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Cevatpaşa Mahallesi Velibey Sokağı'nda bulunan bir apartmanında eski yakıt kazanının sökülmesi yangın çıktı. Dumanlar bir anda bütün apartmanı sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yoğun duman sebebiyle apartmanı boşaltmaya karar verdi. Tahliye edilen apartmanın 4. katında oturan Emine Başaran, yoğun duman sebebiyle dışarı çıkamayınca evinde mahsur kaldı. Camdan gördükleri kadını kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu. İtfaiye aracının merdiveniyle balkona çıkan bir itfaiyeci, yaşlı kadını aşağıya indirmeyi başardı. Dumandan etkilenen Başaran’a ilk müdahaleyi olay yerindeki 112 ekibi yaptı.

Reklam
Reklam

Bu sırada, apartmanın arka tarafında bulunan dairede oturan ve ameliyatlı olduğu için aşağı inemeyen Kadriye Tosun da dumandan etkilenmemek için balkona sığındı. Telefonla haber alarak olay yerine gelen Kemalettin Tosun, balkondaki eşini sakinleştirmeye çalıştı. Görevliler, yaşlı kadının bulunduğu bölümün güvenli olduğunu, bu yüzden kurtarma çalışması yapılmayacağını söyledi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiyenin müdahalesiyle yangın dairelere sıçramadan kontrol altına alındı. Çalışmalar esnasında bir itfaiye eri de yaralandı. Yaralı itfaiyeci, 112 ekibince hastaneye kaldırıldı. Yangın güçlükle söndürülürken, olayla alakalı tahkikat başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: