Çanakkale'de, Yeni "kurbağa Adam" Polisler Yetişecek

 Türkiye'de sadece Çanakkale'de kurulan Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 8 polise, ''kurbağa adam temel eğitim kursu'' verilecek.

Türkiye'de sadece Çanakkale'de kurulan Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 8 polise, "kurbağa adam temel eğitim kursu" verilecek. Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, kursun başlaması dolayısıyla Polis Evi Eğitim Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, değişen ve gelişen dünya şartlarında hizmetlerin de şekillenip, değiştiğini, geliştiğini söyledi. Klasik polisiye tedbirlerin yanında, gelişen şartlara ve durumlara göre teknolojik imkanların kullanılmasının önem arz ettiğini vurgulayan Özden, "Bu anlamda tüm kurumlara baktığımızda emniyet teşkilatının teknolojiyi de kullanarak hizmet üretmede çok başarılı olduğunu görüyoruz" dedi. Özden, bir yarımada konumundaki Türkiye'nin sahip olduğu iç sularla birlikte su üstü ve su altı etkinlikleri açısından önemli faaliyetlerin gerçekleştirildiği ülke konumunda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Adli olaylar karada başlayıp, bitmez. Kimi zaman su ortamlarına da taşınır. Su ortamında bulunması muhtemel maddi delillerin aranması ve su üstüne çıkarılması için dalgıç marifetine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğünce çeşitli illerde polis dalgıçların çalıştırılacağı su altı grup amirlikleri kurulmuş, hizmet içi eğitime başlanmıştır." Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığına bağlı olarak 26 ilde su altı grup amirliği bulunduğunu, buralarda 130 personelin görev yaptığını aktaran Özden, şöyle konuştu: "Bu personeller en son teknolojik imkanlarıyla dalış hizmetleri yönetmeliğine uygun olarak görev yapmaktadır. Polis dalgıçlar su altında şüpheli cisim yada delil arama, bulunan objelerle ilgili su altı olay yeri incelemesi yaparak su yüzeyine çıkarmak gibi adli görevlerin yanı sıra sel ve su baskınlarında can kurtarma işlemleri, su altı tarihi eser kaçaklığının önlenmesi ve ilgili idari görevleri de yerine getirmektedir. Çanakkale'de de 16 Ağustos 2013 tarihinde Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurulmuştur. Bu merkez Türkiye'de ilktir. Merkezin, güzel ve şehitler diyarı Çanakkale'ye hayırlı olmasını temenni ederiz." Kurbağa adam bedeni yeterlilik seçme sınavında başarılı olan ve Türkiye'nin değişik illerinde görev yapan 8 polis memuruna, Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 6 hafta, 240 saat teorik ve pratik bilgi aktarılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: