Çanakkale'deki CHP’li belediyeler: Alman vakıflarından hibe almadık

Biraraya gelerek basın toplantısı düzenleyen Çanakkale'deki CHP’li belediyeler, Alman vakıflarından hibe almadıklarını açıkladı. Belediyeler, Başbakan...

Biraraya gelerek basın toplantısı düzenleyen Çanakkale'deki CHP’li belediyeler, Alman vakıflarından hibe almadıklarını açıkladı. Belediyeler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı mahkemeye vermeyi planladıklarını da bildirdi.
Başbakan Erdoğan’ın, CHP’li ve BDP’li belediyelerle Alman vakıflarının kredi sözleşmeleri yaptığı ve bu yolla PKK’ya destek verdikleri yönündeki açıklamaları üzerine Çanakkale'deki CHP’li belediyeler ortak basın açıklaması yaptı. İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Erdoğan'ı iftira atmakla suçladı. Yabancı vakıfların sosyal projelerde kullanılmak üzere verdiği hibelerle yatırımcı kuruluşların teknik projelerin finansmanı için verdiği kredileri birbirine karıştırdığını öne süren Gökhan, “Hibeler ayrı bir şeydir. Vakıflar sosyal projelere hibe verir, bu da devletin onayına tâbidir. Ayrıca fonlar vardır, kalkınma bankları vardır. Devletin bunlarla yaptığı protokol doğrultusunda Türkiye’deki yatırımları finanse ederler. Vakıflar kredi vermez, onların işbirliği içinde olduğu kuruluşlar verir ve bu da devletin onayıyla olur, çünkü belediyelerin borçlanabilmesi izne tâbidir.” dedi.
Belediyelerin yaptığı bütün harcamalar düzenli olarak incelendiğini, özellikle CHP’li belediyelerde her gün müffetişin eksik olmadığını söyleyen Başkan Gökhan, Başbakan Erdoğan’dan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yabancı yatırımcı kuruluşlardan aldığını ve Hazine'yi sıkıntıya soktuğunu iddia ettiği borçlanmaların hesabını sormasını istedi. Erdoğan'ın açıklamasını gündemi değiştirme olarak değerlendiren Gökhan, “Ellerinde var olduğunu iddia ettikleri delillerle birlikte kamuoyunu aydınlatmalarını bekliyoruz. Terör örgütüyle Oslo’da yürütülen müzakerelerin günyüzüne çıktığı gün gündem değiştirmek üzere yapılan bu çirkin iftiranın, kendi yaptıklarının kamuoyunda yaratacağı tepkiyi örtmek üzere planlandığı açıkça ortadadır. Elbetteki CHP’li ve özellikle Çanakkale’deki belediyelerin, zaten bu tür kuruluşlarla herhangi bir hibe çalışması yoktur. İlişkimiz yoktur ama biz de bu iftiranın bir parçası olduğumuz için CHP Genel Merkezi'nin talimatıyla hepimiz mahkemeye başvurmayı planlanmaktayız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz