Çanakkale'deki Kuvvetli Yağış

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale ve ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, kent genelinde 33 bin 200 dekar ekili ve dikili

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale ve ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, kent genelinde 33 bin 200 dekar ekili ve dikili alanın zarar gördüğü bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, merkez ilçe ile Bayramiç, Biga, Çan ve Ezine ilçelerinde 30 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasındaki kuvvetli yağış sonucu oluşan sel nedeniyle meydana gelen tarımsal zararı tespit etmek için hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Yapılan ilk tespitlerde, sel nedeniyle il genelinde 33 bin 200 dekar ekili ve dikili tarım alanının zarar gördü tespit edildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nce oluşturulan hasar tespit komisyonlarının da işletme ve parsel bazındaki tespitleri devam ediyor.

Reklam
Reklam

Çalışmaların sonucunda düzenlenecek hasar tespit komisyon kararları, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderilecek.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: