Çanakkale'deki Sağlıkçılar Dernek Kurdu

Çanakkale'de sağlık alanında çalışan ve bu alanda faaliyet gösterenler biraraya gelerek, Sağlık Eğitim Çevre Koruma...

Çanakkale'de sağlık alanında çalışan ve bu alanda faaliyet gösterenler biraraya gelerek, Sağlık Eğitim Çevre Koruma Derneği (SEÇİNDER)'ni kurdu. Dernek, Çanakkale ve yurtdışında maddi durumu iyi olmayanlara sağlık alanında yardımcı olacak.

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED)'na da bağlanan SEÇİNDER, İnönü Caddesi'ndeki binasında hizmet verecek. Doktor, hemşire, eczacı, sağlık memuru gibi sağlık alanında çalışanları kapsayan derneğin başkanlığına Dr. Murat Çetin getirildi. Kurulma aşamasından sonra basın toplantısı düzenleyen dernek yönetimi adına açıklama yapan Çetin, kurulma amacı ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sağlık alanında faaliyet gösteren çalışanları biraraya getirerek dayanışma ortamı oluşturmanın yanında yurtiçi ve yurtdışındaki kişilere yardımcı olmak istediklerini söyledi. Çanakkale'de maddi durumu iyi olmayan ailelere ücretsiz sağlık hizmeti ve eğitim vereceklerini vurgulayarak, "Bir yerde bir sorun varsa o sorun, gün gelir hepimizi etkiler. Biz de bu vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Sağlık desteğinin yanında, eğiterek topluma adapte etmek istiyoruz. Önümüzdeki aylarda maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını sünnet ederek işe başlayacağız." dedi. Son zamanlarda doktorlar ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları da kınayan SEÇİNDER Başkanı Çetin, bunları eğitimsizliğe bağladı. Vatandaşların eğitimiyle problemlerin üstesinde gelinebileceğine inandıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Çanakkale'deki çalışmalarının yanında zor şartlarda hayatını sürdüren yurtdışındaki insanlara da yardımcı olacaklarını belirten Dr. Murat Çetin, ESAFED öncülüğünde 6-21 Haziran 2013 arasında Somali'ye, 14 branşta doktorla gideceklerini açıkladı. Sağlık Bakanlığı'ndan görevli olarak bu ülkede kurulan hastanede çalışacaklarını belirterek, "Dünyanın neresinde bir sorun varsa oraya el atmak, biz Türklerin geleneğinde olan bir şey. Bugün burada bir sorun varsa yarın bizi de etkileyebilir. Bunun önüne geçmek için dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlara yardım eli uzatmak lazım. Somali'den sonra Sudan'a bir göz doktoru göndereceğiz ve katarakt tedavisi yapacağız." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: