Çanakkale'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE (AA) – Biga’nın Gümüşçay Beldesine farklı bir görünüm kazandıracak olan Hoşap Çayı'nın ıslahı için ihale yapıldı.

ÇANAKKALE – Biga’nın Gümüşçay Beldesine farklı bir görünüm kazandıracak olan Hoşap Çayı'nın ıslahı için ihale yapıldı. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, yaptığı açıklamada, ıslah çalışması sonrasında Hoşap Çayı etrafına yürüyüş ve piknik alanları yapılabileceğini söyledi. Böylelikle beldenin görünüşünün daha çağdaş ve yaşanılabilir hale geleceğini ifade eden Pastırmacı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün (DSİ) açtığı, Gümüşçay Beldesi Hoşap Çayı Taşkın Koruma İnşaatı ihalesini alacak firmanın, 5 gün içinde DSİ’den yeri teslim alarak, işe başlayacağını duyurdu. Pastırmacı, yer tesliminden itibaren 700 gün içerisinde işin tamamlanacağını bildirdi. -Küçükkuyu'da yaz Kuran kursları Diyanet İşleri Başkanlığının, bu yıl "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" sloganı ile düzenlediği Kur'an kursuna, Küçükkuyulu çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Süleyman Sakallı Camisi'nde düzenlenen kursa, 175 öğrenci katılıyor. Ayvacık Müftüsü İbrahim Gültekin, 24 Haziran'da başlayan kursu ziyaret ederek, kursiyerlere çeşitli önerilerde bulundu, hediyeler verdi. Kursta öğrencilere, Kur'an-ı Kerim, dini bilgiler, İslam ahlakı ve manavi değerlerle ilgili dersler multivizyon eşliğinde öğretiliyor. Cami imamı Ali Arat, öğrencilerden bazılarının önceki yıllardan kurslara katıldığı için Kur'an-ı Kerim'i okumasını bildiğini kaydetti. -Çan'da Ömer Faruk Demirel Spor Aktivite Alanı açıldı Çan Belediyesince yaptırılan Ömer Faruk Demirel Spor Aktivite Alanının açılışı gerçekleştirildi. Çan Belediye Başkan Abdurrahman Kuzu, burada yaptığı konuşmada, merhum Ömer Faruk Demirel'in adını verdikleri spor aktivite alanının açılışını yaptıklarını söyledi. Kuzu, "Açılışını yapacağımız alanın adının, Ömer Faruk Demirel olmasını uygun gördük. Ömer Faruk Demirel, Çanlı, fabrikada çalışmış ve ilçenin genç değerlerinden bir tanesi" diye konuştu. Açılışın ardından törene katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: