Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu öğrencisi Fatih Başköy, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sahip olacağını ve bu pazarın organik tarımın uygulandığı Gökçeada için önemli bir prestij sağlayacağını belirtti. Belediye Başkanı Yücel Atalay ise Gökçeada'nın Cittaslow olma sürecini anlatıp hedeflerinin "yavaş turizme" ilişkin uygulamaları hayata geçirmek olduğunu kaydetti. - Bayramiç'te "Hayat Boyu Öğrenme Semineri" Bayramiç ilçesinde, Halk Eğitim Planlama ve İş Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından koordineli yapılan etkinliklerle ilgili bilgi verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır, ilçede eğitim ve öğretim veren okullar hakkında bilgileri paylaştı. Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Çakıltaş ise Halk Eğitim Merkezinin her yaş, eğitim ve kültür seviyesindeki örgün eğitimin içinde bulunduğunu söyledi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinde 57 kurs açtıklarını dile getiren Çakıltaş, "Merkeze gelen talepler doğrultusunda açılan 57 kursun 18’i köylerde, 39’u ise ilçe merkezinde açılmıştır. Kurslara 537 erkek, 740 kadın olmak üzere bin 277 kursiyer katıldı. Kurslara katılan kursiyerlerden 7507i ise belge almaya hak kazandı. Ayrıca Toplum Sağlığı Merkezi ile iş birliği yapılarak kanser, diyabet, tuz tüketimi konularında kısa süreli eğitim seminerleri verildi" dedi. Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nazmi Çaytaş, İlçe Orman İşletme Müdürü İsmail Kır, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, daire amirleri, meslek odalarının temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz