Çanakkale'den Kısa Kısa

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 77. yıl dönümünde nüfus kağıdında doğum yeri olarak görünen Bayramiç'te anıldı.

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 77. yıl dönümünde nüfus kağıdında doğum yeri olarak görünen Bayramiç'te anıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Bayramiç Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda şiir dinletisi düzenlendi. Kaymakam Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nazmi Çaytaş, Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Karabayır, İlçe Müftüsü Muharrem Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır ile davetlilerin katıldığı etkinlikte Mehmet Akif Ersoy, bütün yönleriyle seyircilere aktarılmaya çalışıldı. Programda, Ersoy'un "Safahat" adlı eserinden şiirler okundu. -Lapseki'de avcıların pilav geleneği Lapseki'nin Çardak beldesinde avcıların uzun yıllardır sürdürdüğü tavşan pilavı geleneği devam ediyor. Çardak Avcılık Atıcılık ve İhtisas Kulübü'ne kayıtlı avcılar, sezonda ilk avladıkları tavşanlardan pilav yaparak dernek binasında vatandaşlarla yedi. Kulüp başkanı Serkan Zorlu, uzun yıllar önce başlatılan pilav geleneğinin sürdüğünü ifade ederek, "Bu etkinlik sayesinde, av sezonumuz verimli ve en önemlisi kazasız geçeceğine inanıyoruz. Pilav sonrasında eski avcılarımız anıları anlatıp, genç arkadaşlarımıza öğüt veriyor" dedi. Etkinliğe katılan Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ise avcılara teşekkür edip, "Güzel bir ortam geçiriyoruz. Avcılarımıza verimli bir av dönemi temenni ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: