Çanakkale’li Doğaseverler Ağı Dağında Yürüdü

Çanakkale’de internet üzerinde oluşturdukları sayfa sayesinde bir araya gelen Ç-17 Troya Doğa ve Yürüyüş Sporları...

Çanakkale’de internet üzerinde oluşturdukları sayfa sayesinde bir araya gelen Ç-17 Troya Doğa ve Yürüyüş Sporları Grubu üyesi 30 doğasever, Ağı dağında yürüyüş yaptı.

Ç-17 Troya Doğa ve Yürüyüş Sporları Grubuna mensup 30 doğasever Çanakkale’den kiraladıkları bir minibüs ile Çan ilçesine bağlı Uzunalan köyüne gelerek burada yaptıkları sabah kahvaltısının ardından köylülerden rehberlik konusunda yardım talep ettiler. Ağı dağını iyi bilen Avcı Ziya Sarıkaya rehberliğinde araçları ile Bilaller köyüne ulaşan grup araçtan inerek Ağı dağında yürüyüşe başladılar. Ağı dağı ormanlık alanında 10 kilometre yürüyüş yaparak Bardakçılar dağ kaplıcasına ulaştıklarını belirten Ç-17 Troya Doğa ve Yürüyüş Sporları Grubu Başkanı Zeki Keçeci, “Çanakkale’mizdeki nadir bir doğa yeri olan Kazdağlarının devamı olan Ağı dağını üyelerimiz ile gezerek endemik bitki örtüsünü yakından gördük. Baharın geldiği Ağı dağında bol bol doğa fotoğrafları çektik. Yürüyüş boyunca sarp ve kayalıklardan ilerlerken çok zorlandık. Tabii su kaynaklarının oluşturduğu derelerdeki suyun üstüne ağaçlardan köprü yaparak Bardakçılar dağ kaplıcasına ulaştık” dedi. Grup üyeleri Bardakçılar dağ kaplıcası termal havuzunda günün yorgunluğunu attıktan sonra burada yaptıkları pikniğin ardından Çanakkale’ye döndüler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: