'Çanakkaleli işadamları potansiyelin farkında değil'

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ÇAGİAD) tarafından "Ufuk Turları" kapsamında düzenlenen konferansa katılan gazeteci...

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ÇAGİAD) tarafından "Ufuk Turları" kapsamında düzenlenen konferansa katılan gazeteci ve yazarlar, şehrin potansiyelini anlatarak, bölgedeki işadamlarının bunun farkında olmadığını söyledi. Çanakkale Ticaret Borsası salonunda protokol üyeleri, sanayici ve esnafın katıldığı “Küresel Ekonomik ve Siyasal Gelişmeler İçinde Türkiye ve Çanakkale” konulu konferansın moderatörlüğünü Av. Mehmet Öngen yaparken konuşmacı olarak gazeteci yazarlar Şeref Oğuz ve Gökhan Karabulut katıldı.
Karabulut, küresel ekonomik krizde AB, ABD, Çin ve Türkiye’nin şu anki durumu hakkında bilgi verdi. AB ve ABD’nin şu anda ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirterek, ABD’nin yıllardır gösterdiği başarı sebebiyle süper güç konumunda olduğunu söyledi. Karabulut, “ABD ekonomisi inişe geçmiş olabilir ama birden çökecek diye bir şey yok. Kriz devam etse bile gücünü üzün süre koruyacaktır.” dedi. Küresel ekonomik krizden en az zararla Türkiye’nin çıkacağını belirten Gökhan Karabulut, yakın zamanda tarım politikasının geliştirilmemesi durumunda ise sıkıntıya girileceği uyarısında bulundu.
Oğuz ise dışarıdan Türkiye ekonomisinin nasıl göründüğünü kısaca anlatarak. çok iyi tanıdığı Çanakkale’nin durumunu ele aldı. “Boğazı var ama İstanbul değil, denizi var ama limanı yok. Potansiyel çok ama kullanan yok.” cümleleriyle ilin durumunu özetleyen Oğuz, bölgedeki işadamlarının durumun farkında olmadığını savundu: “Çanakkale Boğazı'ndan her gün yüzlerce turist gemisi geçiyor ama şehir, liman olmadığı için faydalanamıyor, sadece seyrediyor. Oysa tarihi yerleri kullanılarak bu turistlerin bir kısmı çekilebilir. Rüzgarı boşa esiyor, çıkıp da biri bunu enerjiye çeviremiyor. Buna benzer çok örnekleri var ama kullanan yok.” Bir şehrin geleceğinin zihniyetinde gizli olduğunu belirten Şeref Oğuz, işadamlarına güçlerini birleştirip potansiyeli değerlendirme tavsiyesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz