Çanakkale’nin afet ve acil yardım planı masaya yatırıldı

Çanakkale’de bütün kurum ve kuruluşların katıldığı afet ve acil yardım planı masaya yatırıldı. Çanakkale Özel...

Çanakkale’de bütün kurum ve kuruluşların katıldığı afet ve acil yardım planı masaya yatırıldı. Çanakkale Özel İdaresi Genel Meclisi’nde düzenlenen ve Vali Güngör Azim Tuna’nın başkanlık ettiği toplantıya vali yardımcıları, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Kurtarma ve Acil Yardım Komitesi üyeleri, İl Afet ve Acil Yardım Planı hizmet grup başkanları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OrhanTatar, ÇOMÜ Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem katıldı.
Toplantıda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi de olan Prof. Dr. Tatar, “Çanakkale ve Yakın Civarının Güncel Tektoniği, Deprem Riski ve Afet Bilgi Sisteminin Önemi’’ konulu bir sunum yaptı. Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk tarafından “Çanakkale İl Afet ve Acil Yardım Planı” hakkında bilgi verildi. Toplantıda ayrıca acil yardım hizmet grup başkanları tarafından afet planlarının belirlenmesine ilişkin yönetmelik esaslarına göre oluşturulan hizmet grup başkanları konusunda bilgi sunuldu. Çanakkale Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi verilen toplantıda, üzerinde mutabık kalınan konularda ildeki kamu kurum ve kuruluşların işbirliğiyle ayrıntılı çalışma yapılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz