Çanakkale’nin Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Çanakkale’de, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi.Vergi Haftası münasebetiyle Çanakkale Defterdarlığı tarafından Kolin Otel'de ödül...

Çanakkale’de, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi.

Vergi Haftası münasebetiyle Çanakkale Defterdarlığı tarafından Kolin Otel'de ödül töreni düzenlendi. 2011 yılında ilk 5’e giren rekortmenler ödüllendirildi. Gelir vergisi birincisi Salim Tokgöz, ikincisi Bülent Şarlan, üçüncüsü Remzi Gula, dördüncüsü Raziye Bilge Kuşku ve beşincisi Nizamettin Gündoğan ile kurumlar vergisi birincisi Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi Selman Tahsildaroğlu, ikincisi Doğtaş Doğanlar Mobilya İmalat Enerji A.Ş. adına Doğan Türkmen, Çanakkale Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş. adına Ahmet Berkin Akol, dördüncüsü Başaranlar Petrol Motorlu Araç Limited Şirketi adına Semih Başaran ve beşinci Arslanlar Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Mustafa Özkan plaket ve üzerinde Truva atı motifi bulunan seramik tabakla ödüllendirildi. Ayrıca il ekonomisine katkı sunan İçdaş, Kale Grubu ve Akçansa şirketleri de plaketle ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, vergi tahsilatının bir ülkede kalkınmanın, sosyal refahın, hizmet üretmenin ve gelişmenin can damarı olduğunu belirtti. Çanakkale’nin, vergi üretiminde ve tahsilatında Türkiye’de oldukça iyi durumda olduğunu söyleyen Vali Tuna, “Hem sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasında, hem de vergi tahsilatında ilimiz Türkiye sıralamasında 14’ncü sırada yer almaktadır. Tahakkuk tahsilat oranı 2012 sonu itibarıyla yüzde 75’tir. Çanakkale aynı zamanda vergi gelirleriyle yatırımları dengede olan bir il. Bu vesileyle ben vergi ödeyen, katkı sağlayan, yatırımlarımıza kaynak temin eden ve sponsor olan iş adamlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Vergilendirmenin, vergi ödemenin öneminin anlatıldığı bu haftanın hem özel sektörümüz, hem de vergi bürokrasimiz için hayırlı ve verimli bir hafta olmasını temenni ediyorum” dedi.

Defterdar Sacide Şakar, Çanakkale’de 2006 yılında 280 milyon lira olan vergi tahsilatının 2012 yılı sonunda 797 milyon liraya ulaştığını ve tahsilatta Türkiye genelinde 14’üncü sıraya yükseldiğini söyledi. Şakar, Çanakkale’nin ekonomik göstergeleriyle artık kendi kendine yetebilen dinamik bir şehir haline geldiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: