Çanakkale'nin Zemin Etüdü Çıkarılıyor

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ile Çanakkale Belediyesi işbirliğinde kentin

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ile Çanakkale Belediyesi işbirliğinde kentin zemin etütleri çıkarılıyor.

Zemin etütlerinin tespitine ilişkin ek protokol Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından Çanakkale Belediyesi'nde imzalandı.

Gökhan, yeni imara açılan 5 bin dekarlık Esenler bölgesindeki alanın da daha önceden yürütülen zemin etütleri çalışmasına dahil edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Üniversite kent işbirliğinin güzel bir örneği olarak bunu kent halkının dikkatine sunmak istiyorum. Kentle ilgili tüm sorunlarda üniversitemizi mutlaka paydaş kılmamız lazım. Çünkü onlar bilim üretiyorlar. Üniversitemiz genç bir üniversite ama giderek kent ve üniversite ilişkileri yoğunlaşma durumunda olmalıdır. Hatta üniversite sanayi ilişkisini de geliştirmek lazım. Bu bağlamda çalışmanın verimli olacağına inanıyorum."

Laçiner ise Çanakkale'ye katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Üniversitemizin jeoloji ve jeofizik uzmanları kentin zemin etütlerini yapıyor. Gelecekte daha sağlıklı, güvenli bir Çanakkale'nin inşa edilmesine katkı sağladığımız için çok mutluyuz" dedi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: