Çanakkale'ye Anzak çıkarması

ÇANAKKALE (İHA) - 25 Nisan 1915 tarihinde Gelibolu Yarımadası'nda Anzak koyunda meydana gelen ve binlerce kişinin öldüğü Anzak çıkarmasının 89. yıldönümü için Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen 4 bin turist Çanakkale'ye adeta çıkarma yaptı.

Türkiye'de terör olduğu ileri sürülerek Çanakkale'ye gitmeleri engellenmek istenen 4 bin Anzak, söylentileri dikkate almayarak Gelibolu Yarımadası'na geldi. Anzaklar, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde kalacakları otellere yerleşmeye başladı. Otellerde yer bulamayan bazı Anzaklar ise Eceabat girişinde çadırlar kurarak geceyi burada geçirdi. Saatler süren çalışmanın ardından çadırlarını kurarak geceyi açık havada geçiren Anzaklar, binlerce kilometre uzaklıktan geldikleri Gelibolu Yarımadası'nda dedelerinin savaştıkları yerleri ziyaret etmekten dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Öte yandan, bazı oteller ise Anzaklar için ilginç gösteriler hazırladı. Eceabat'ta bulunan TJS Turizm Şirketi ile Saros Otel'in sahibi İlhami Gezici, Milli Park tesislerindeki yemekte Anzaklı turistler için Türk gecesi düzenledi. Folklor ekiplerinin gösterilerini beğeni ile izleyen Anzaklar bol bol fotoğraf çektiler.
Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Anzak törenleri 25 Nisan sabahı 05.30'de Anzak koyunda şafak ayini ile başlayacak.Törenin ardından sırasıyla Avustralya anıtı ve 57. Alay şehitliği ile Yeni Zelanda anıtlarında ayrı ayrı törenler düzenlenecek.