Çanakkale’yi Anlatmak Için Yağlı Buğday Çorbası Ikram Ettiler

Nilüfer Eğitim Kurumları, her yıl geleneksel olarak düzenlediği enstalasyon sergisinde bu sene Çanakkale Zaferi’ni üç...

Nilüfer Eğitim Kurumları, her yıl geleneksel olarak düzenlediği enstalasyon sergisinde bu sene Çanakkale Zaferi’ni üç boyutlu olarak vatandaşın ziyaretine sundu. Sergiyi gezenlere ise Çanakkale cephesinde askerlere ikram edilen yağlı buğday çorbası ikram edildi.

Bursa Kent Meydanı’nda düzenlenen sergide Çanakkale Zaferi’nin her aşaması tüm detaylarına kadar vatandaşların ziyaretine sunuldu. Özel olarak tasarlanan sergide Çanakkale cephesinin aşamaları vatandaşların büyük beğenisini topladı. Sergiyi gezen binlerce vatandaş öğrencilerden Çanakkale Zaferi’yle ilgili bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, enstalasyon sergisinde bu sene Çanakkele’yi konu olarak seçtiklerini söyledi. Dilitatlı, “Çanakkale zaferimizin yıl dönümünde öğrencilerimizin hazırladıkları enstalasyon sergisini halkımızla buluşturduk. Öğrencilerimizin hazırladıkları birbirinden güzel çalışmalar var. Çanakkale savaşlarını üç boyutlu olarak değişik aşamalarda halkımıza göstermiş istedik. Amacımız öğrencilerimize bir taraftan Çanakkale ruhunu kazandırmak, diğer yandan bunu halkımıza bir kez daha duyurmak, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve büyüklüğünü göstermektir. Sevindirici olan yönü şudur; halkımız yoğun ilgi gösteriyor. Öğrencilerimiz atalarımızın kahramanlıklarını en güzel şekilde ziyaretçilerimize aktarıyorlar. Sergimiz hafta boyunca devam edecek.” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da açılış törenine katıldığı sergide ziyaretçilere yağlı buğday çorbası ve buğday ekmeği ikram edildi. Vatandaşlar çorbanın tadını beğendi ve şehitleri rahmetle andı. Serginin açılışında ‘Çanakkale’ türküsü asker üniforması giyen minik öğrenciler, Bursa Tarihi Mehter Takımı eşliğinde seslendirdi. Kılıç kalkan ekibinin gösterisiyle renklenen sergi hafta boyunca Kent Meydanı’nda ziyarete açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz