Canan: Doktorlara Saldırılar Insanlık Dışı

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, doktorlara saldırılar...

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, doktorlara saldırılar sürdüğü sürece 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'nı kutlamanın bir anlamının olmadığını söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili Hisar Tıp Merkezi'nde açıklama yapan Canan, son günlerde hasta yakınları tarafından doktor ve sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasının insanlık adına onur kırıcı bir davranış olduğunu kaydetti. Sağlık Bakanlığı'nın doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önüne geçmesi için RTÜK benzeri şikayet ve bilgilendirme hattı kurması gerektiğini belirten Canan, bu kurulmadığı için hasta vefat ettiğinde günah keçisinin doktorlar olduğunu söyledi. Dünyada en uzun vadeli ve masraflı eğitimin tıp olduğunu anlatan Canan, yemeyip yediren, dişinden tırnağından artırarak okutan anne babaların çocukları dayak yesin ve çirkin saldırıya uğrasın diye tıp fakültesine göndermediğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de yılların verdiği yanlış alışkanlık neticesinde insanların bıçak kemiğe dayanmadığı sürece doktora sağlık kontrolüne gitmediğinin altını çizen Canan, gittikten sonra da yılların ihmali ve tedavisi zor bir hastalıkla karşı karşıya kalınca da faturanın doktorlara kesildiğini kaydetti. Canan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef tek taraflı haberler ülkemizde doktorluk mesleği itibarsızlaştırılıyor. Yasa gereği doktorla açıklama yapamadığı için hasta yakınlarıyla yapılan haberlerde suçlu doktor oluyor. Bir kaza veya yolda getirilirken kalbi duran hastanın suçu doktora kesiliyor. Sağlık Bakanlığı tek taraflı haberlerin önüne geçilmesi için acilen RTÜK benzeri hat kurmalı. Yakını kaybetmiş acılı bir insana mikrofon uzatılır doktor yasa gereği konuşma yapamadığı için hemen suçlu ilan ediliyor. Sağlık olaylarında doktorlar zan altında kalmaması için bakanlık bu konuda elini çabuk tutmalı. Doktorlara çirkin saldırılar olduğu sürece 14 Mart Tıp Bayramı kutlamanın bir anlamı yok.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: