Canaydın: "İddaa konusu çözülmeli"

Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı, İstanbul'da Radisson SAS Otel'de yapıldı. Toplantıya uzun bir aradan sonra Fenerbahçe Kulübü de katıldı.

Özhan Canaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Süper Lig'de yer alan 18 kulübün de temsilcisi yer alırken, Fenerbahçe Kulübü'nü Asbaşkan Şekip Mosturoğlu temsil etti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören toplantıdan erken ayrıldı. Toplantı sonrası konuşan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın, gündemlerinin İddaa konusu olduğunu ifade ederek, İddaa konusunda yaşanan sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. İddaa gelirlerinin kulüpler için hayati önem taşıdığını belirten Canaydın, "İddaa, Süper Lig takımlarının gelirlerinin yüzde 20'sini oluşturur. 2. ve 3. lig takımlarımız için de önemli bir kaynaktır. Özellikle 2. ve 3. lig kulüplerimizin gelirlerinin yüzde 80'ini oluşturmaktadır. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bu kaynağın kesintiye uğraması ya da kaldırılması tüm kulüplerimizi ciddi bir ekonomik sıkıntıya sokar. İddaa gelirlerinin aksamadan devam etmesi için başta Başbakanımız olmak üzere Bakanlar Kurulu'nun olaya el koymasını istiyoruz. Hukuki öncelikler kullanılarak kamu yararı da göz önünde bulundurulmalı ve kulüplerimizin menfaatine olacak kararın bir an önce alınmasını talep ediyoruz. Bütün ricamız devletin olaya bir an önce el koymasıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ligin ikinci yarısında tüm kulüplere ve federasyona başarılar dileyen Canaydın, "Kaos kelimesini kullanmak istemiyorum, ama bir geçiş sürecinde olduğum gerçek. Bu geçiş döneminde, yöneticilerimizden ve teşkilatımızdan olgun davranmalarını, tahrik edici beyanatlardan kaçınmalarını özellikle istiyoruz. Türk sporunun yararına, sevgi, barış, dostluk temaları yararına güzel bir dönem geçirilmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.