Canaydın İlköğretimin kızları Türkiye şampiyonu

<span>Bursa</span> merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Canaydın İlköğretim Okulu kızı voleybol takımı, set vermeden Türkiye şampiyonu...

Bursa merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Canaydın İlköğretim Okulu kızı voleybol takımı, set vermeden Türkiye şampiyonu oldu.
Küçük kızlar kategorisinde mücadele veren ve bu yıl oynanan müsabakalarda rakiplerine set vermeden üstünlük sağlayan Canaydın İlköğretim Okulu voleybolcuları, bu kez şampiyon oldu. Haziran ayının ikinci haftasında Bolu’da gerçekleştirilen finallerde de bu geleneğini sürdürerek set vermeden Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi. Bu yıl oynadığı toplam 24 müsabakayı da set vermeden kazanan öğrenciler, ayrı bir rekora da imza atmış oldu.
Müsabakalara Kaan Karakaş, Nihal Akırmak ve Serdar Şentürk yönetiminde hazırlanan ve Bursa’dan birinci olarak çıkan voleybolcular, Denizli grup müsabakaları ve Amasya’daki yarı finalin ardından Bolu’da gerçekleştirilen finallerde de set vermeyerek Türkiye Şampiyonu oldu. Finallerde Manisa Salihli Alpaslan İlköğretim Okulu ikinci olurken, İstanbul 60. Yıl İlköğretim Okulu üçüncü, İstanbul Sarıyer İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.
Bursa’ya şampiyon olarak dönen voleybolcular ayaklarının tozuyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek sevinçlerini paylaştılar. Bursa’nın başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Bursa’nın bu yıl birçok branş ve kategoride Türkiye şampiyonlukları ve dünya dereceleri kazandığını söyledi.
Başarılı öğrencileri ve onları yetiştiren öğretmenlerini kutlayan Mustafa Bilici, "Öğrencilerimizin bu başarılarını görünce bütün dertlerimiz ve sıkıntılarımız bitiyor. Buradan giderken verdikleri şampiyonluk sözünü tuttular ve bizleri mutlu ettiler. Öğrencilerimizin sportif başarısının yanında derslerdeki başarıları da bizler için ayrı bir mutluluk kaynağıdır." dedi.
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ise "Önemli olan sportif başarı ile akademik başarının bir arada yakalanmasıdır. Buradaki öğrencilerimiz bunun başarılabileceğini bizlere gösterdi. Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum." diye konuştu.
Voleybol takımında bulunan tüm öğrencilerin derslerinde de başarılı olduklarını belirten Canaydın İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Aksu de uzun ve zor bir sürecin ardından bu başarıyı yakalayan öğrencilerini kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz