Canaydın ve Demirören'den açıklama

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu'nda gerçekleştirilen 'Tribün terörü' zirvesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, BJK İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesinin münferit bir olay olduğunu ve futbol terörüyle bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Canaydın, "Türk sporu ve futbolu için üzüntülü bir gün. Münferit bir olay ve futbol terörüyle bir ilgisi yok. Ama her zaman futbol terörüne yol açabilecek bir olay olabilir. Bu olayın ardından Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Kulüpler Birliği ve Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ve Vali Muammer Güler ile bir araya geldik. Sayın Valimiz, toplantıda bizlere gerekenleri iletti. Vilayet, Spor Yüksek Kurulu ve Futbol Federasyonu ortak bir çalışma yapmış. Onları dinledik, talimatları aldık. Ciddi talimatlar. Alınan kararları yarın bizlere tebliğ edecekler. İnşallah, alınan kararlar Türk futbolu için hayırlı olur ve böyle kötü günleri bir daha yaşamayız" dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise, Türkiye'de stat terörünün olduğunu belirterek, stat terörünü önlemek için Beşiktaş Kulübü olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydetti. Hiç kimsenin tasvip edemeyeceği üzücü bir olayın gerçekleştiğini belirten Demirören, "Hayatını kaybeden arkadaşımızın ailesine sabır diliyorum. Münferit, hiçbirimizin tasvip etmediği bir olay gerçekleşti. Türkiye'de stat terörü vardır. Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ve sayın Valimiz ile stat terörünü önlemek için yapılan toplantıda biz BJK Kulübü olarak bundan önceki olduğu gibi bundan sonra da alınan her karara uyacağız. Futbolun sahada oynanan, sahada biten, ailelerin gelmesi gereken bir oyun olduğunu Türk toplumuna anlatmamız gerekiyor. Türk futbolunun başı sağolsun" diye konuştu.

Bütün kulüplerin sonuna kadar arkasında durarak alınan kararlara uyacağını, ancak bu konuda kamuoyuna da büyük görevler düştüğünü ifade eden Demirören, "Alınan kararlara bizleri uymaya zorlamanız gerekiyor. Alınan kararlar yeterli gözüküyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Reklam
Reklam