Canberra'da kanguru alarmı

CANBERRA (İHA) - Kuraklık ve bunun sonucunda doğal ortamlarında yiyecek bulamamaları kanguruları Canberra'nın banliyölerine yöneltti.
Doğal hayat uzmanları, normal şartlar altında zararsız hayvanlar olan otobur kanguruların tarlalarda ve golf sahalarında görülmeye başlandığını açıklıyor.

Yetkililer, geçtiğimiz günlerde bir kadın ve köpeğinin kanguruların saldırısına uğradığını, bir başka olayda da 2 köpeğin yaralı olarak bulunduğunu açıkladılar.
Hükümetin doğal hayat uzmanlarından Murray Evans, yaptığı açıklamada, "Kangurular çalıların arasında dolaşıp, saldıracak insan arayan hayvanlar değildir" diyor ve "Aslında tam tersi, kanguruların sevimli hayvanlar olduğunu düşünüp onlara yaklaşmaya çalışanlar insanlar" diye hatırlatıyor.

Reklam
Reklam

Ancak bu barışçı ilişki, son dönemlerde değişmiş görünüyor. Canberra Times gazetesine bir mektup gönderen Christine Canham, köpeğinin, bir kanguru tarafından parkta boğularak öldürüldüğünü anlattı.

Köpeklerinin parktaki havuzda oynadıkları sırada, çalıların arasından çıkan büyük bir kangurunun havuza atlayarak köpeklerden birisini arka ayaklarıyla suyun içine bastırdığını anlatan Canham, çaresiz şekilde köpeğin ölümünü izlemekten başka ellerinden bir şey gelmediğini belirtti.

Yetişkin bir kanguru 80 kilogram ağırlığa ve ortalama bir insan boyuna kadar ulaşabiliyor.
İnsanlara saldırmayan hayvanlar olarak bilinseler de uzmanlar, açlık nedeniyle kanguruların saldırıya geçebilecekleri uyarısını yineliyorlar.
Doğal hayat uzmanlarından Murray Evans, yaşanan son olayların ardından yaptığı açıklamada, "Bu saldırılardan çıkarılacak kanguruların evcil hayvanlar olmadığının unutulmaması gerektiği. İnsanlar bu sevimli hayvanlarla aralarında mesafe bırakmayı ihmal etmemeli" dedi.