Çan'da Avcılık Kursu Sona Erdi

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından avcıları...

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından avcıları bilinçlendirmek amacıyla açılan avcılık kursu sona erdi.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince avcılık belgesi alarak avlanmak isteyenlerin 'avcı eğitim kursu'nu bitirerek sertifika alma meecburiyeti bulunduğunu hatırlatan Çan Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Serdar Filiz, bu kursları bitirmeden ve avcılık belgesi almayanların avlanmalarının mümkün olmadığı uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Göreve geldiklerinden itibaren böyle bir kursun açılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Filiz, 30 kursiyer olması durumunda yeni bir kurs daha açılabileceğini belirtti. Filiz, kurs konusunda kendilerine her türlü yardımı esirgemeyen Çan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yöneticileri ile kursta görev alan öğreticiler ve Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar mühendislerine teşekkür etti.

Toplam 32 saat süren kursta avcı adaylarına yaban hayatı, silah ve köpek eğitimi, çevre, ekoloji, avcılık mevzuatı, ilk yardım gibi konular anlatıldı.

Kursu tamamlayan adaylar sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı bulunanlara avcılık belgesi verileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: