Çan’da Yeni Termal Kuyu Açıldı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde yeni bir termal kuyu açıldı.Çan Belediyesi, ilçeyi termal turizm merkezi yapma yolundaki...

Çanakkale’nin Çan ilçesinde yeni bir termal kuyu açıldı.

Çan Belediyesi, ilçeyi termal turizm merkezi yapma yolundaki çalışmalarına devam ediyor. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, 2013 yılında hizmete girecek olan Belediye Termal Oteli’nde ve Termal Konutları’nda kullanılmak üzere yeni bir termal kuyu açtıklarını açıkladı. Başkan Kuzu, ilçenin jeotermal potansiyelini artırma çabasında olduklarını belirterek, Çan şehir Stadyumu’nun yanındaki boş arazide yeni bir termal kuyu açtıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kuzu, “Çanlıların çok iyi bildiği gibi yıllardır ilçemizin tabii zenginlik kaynağı termal suyumuz, ilçemizdeki eski banyoların yıkılmasından ve yerine yenisinin yapılmamasından dolayı kullanılamıyordu. 2009 yılında göreve geldiğimizden beri bizim ilk hedeflerimizden biri Çan'ı termal merkezi haline getirmekti. Bu yolda da ilçemize 3 yılda sadece termal alanda 2 dev yatırım yaptık ve çalışmalarımıza da aynı hızla aralıksız devam ediyoruz” dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu Çan’a en son teknoloji kullanarak yeni bir termal kuyu kazandırdıklarını, yaklaşık bir aydır devam eden sondaj çalışmaların tamamlandığını söyledi. Başkan Kuzu, “Termal kuyumuz 103- 104 metre derinliğinde, 13-15 litre/saniye debi ve 45-48 C derece bir sıcaklığa sahip. Bizim hali hazırda 1 kuyumuz vardı, ancak bu kuyular uzun yıllardır kullanılmadığı için yeterli verimliliğe sahip değildi. Belediye olarak biz de son teknoloji kullanarak Çan'a bir kuyu daha açtık, otelimiz hizmete girdiğinde inşallah su sıkıntısıyla karşılaşmayacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: