Candan, Şehit Aileleri Derneği'ni Ziyaret Etti

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek, çözüm süreci hakkında bilgi...

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek, çözüm süreci hakkında bilgi verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve İlçe Başkanı Fatih Çakır, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdöven’i ziyaret etti. Candan, çözüm süreciyle ilgili bilgilendirme yapmak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu kavganın sonu yok, ülkemizi terör belasından kurtarmak için bir yola çıktık. Bütün hemşerilerime ve sizlere tüm AK Parti kadroları olarak şunu söylemek istiyorum. Bu süreci şehidimizin, milletimizin boynunu aşağıya düşürmeden sürdüreceğiz. Allah şahidimiz, Milliyetçilikse, MHP’den daha milliyetçiyiz. Artık, bu terör belasını ülke gündeminden çıkarmak istiyoruz. Artık analar ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin istiyoruz. Tek derdimiz bu. Bu ülkenin başbakanına, AK Parti kadrolarına güvenin." dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdöven de, çözüm sürecinde kamuoyundan bir şey gizlenmemesini istiyerek, "Bizim Kürt kardeşlerimizle bir derdimiz yok. Allah çıktığınız bu yolda muvaffak etsin. İnşallah analar ağlamaz. Bir tek isteğimiz ölçüler aşırıya kaçmadan, kamuoyu iyi aydınlatılmalı, bu süreçte milletten bir şey gizlenmemeli." dedi.

Ereğli’nin 31 şehidi bulunduğunu anlatan Demirdöven, hükümetin çıkardığı yeni yasa ile 7 kişinin daha statü aldığını belirterek, "31 şehidimizin yanında, şehit sayılmayan 11 vatandaşımız daha vardı. Hükümetin yeni çıkardığı yasa ile 7 kişi daha şehit statüsü aldı. Şimdi bu insanların aileleri en azından onurlu geziyor." dedi.

Demirdöven, Ereğli sahilinde şehitlik anıtı yaptırmak istediklerini belirterek, "Ereğli adına üzülerek söylemek istiyorum, Türkiye genelinde derneğine ilgisiz kalan başka bir yer yok. 2 odalı bir yer konusunda sizden destek istiyoruz. Ayrıca, Ereğli sahilinde bir şehitlik anıtı istiyoruz. Mezarlıklarda şehitlik mezarımız yok, bu konularda destek istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Candan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a, şehit ailelerinin yaşadığı yer sorununun çözülmesi için talimat verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz