Çandarlı Selin Önüne Geçti

Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde 2010'da yaşanan sel felaketinin ardından Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'in girişimleriyle,...

Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde 2010'da yaşanan sel felaketinin ardından Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'in girişimleriyle, DSİ'nin de katkılarıyla dere ıslah çalışmaları yapıldı. Başkan Dağdelen, sel riskinin büyük ölçüde önüne geçildiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çandarlı Belediye Başkanı Dağdelen, “Beldemizde sağanak yağışlarda meydana gelen su taşkınlarını ve birikintilerini önlemek amacı ile 3 bin 500 metre uzunluğunda 50’lik ve 70’lik ızgaralı yağmur suyu kanalları yapıldı. Ayrıca 100 metre uzunluğunda ve 2 metre derinliğinde büyük yağmur suyu kanalı inşa edildi. Yaklaşık 1 milyon 500 bin lira yatırım bedeli ile inşa edilen yağmur suyu kanallarımıza ek olarak terfi istasyonu inşası tamamlandı, 2 adet pompa yerleştirildi ve 1 adet jeneratör bağlandı. Yağmur suyu kanalları ve terfi istasyonu haricinde pompalanan suyun denize taşınmasını kolaylaştırmak amacı ile Bergama Asfaltı Caddesi’ne 800’lük büzler yerleştirildi” dedi.

Reklam
Reklam

Geçen hafta olumsuz hava şartlarında beldeye yağan sağanak yağıştan kaynaklanan suların, yapılan yağmur suyu kanalları ve dere ıslahı ile denize güvenle drenaji sağlandığını belirten Dağdelen, şöyle konuştu: “2010 yılında yaşanan sel felaketi yüzünden beldemizde vatandaşlarımız zor durumlar geçirdi. Evlerde ve iş yerlerinde su baskınında maddi hasarlar meydana geldi. Belediye olarak böyle durumların beldemizde tekrar yaşanmaması için girişimlerde bulunduk. Çandarlı’da aşırı yağmurlarda su taşkınlarına neden olan dört derenin ıslah çalışmalarını 2012 yılı içerisinde tamamladık. Haldere, Havuçludere, Ilıcadere ve Narlıdere yataklarına beton duvarların örülmesinin yanı sıra, menfezler ve tersibentler inşa edildi. Islah edilen derlerimiz, aşırı yağmur suyunun kontrollü bir şekilde denize ulaşmasını sağladı. Ayrıca, suyun hızıyla birlikte sürüklenen kayalar, ağaç parçaları ve çeşitli kaba malzemeler de tersibentler sayesinde durdurularak yağmur suyunun taşmasını engelledi. Islah edilen derelerimiz sayesinde vatandaşlarımız aşırı yağışlardan etkilenmeyerek maddi ve manevi zarar veren su taşkınları önlendi.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: