Çandır’da süt üretimi geliştirilecek

Yozgat’ın Çandır İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışma ile ilçede süt üretiminin artırılması planlanıyor.Çandır...

Yozgat’ın Çandır İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışma ile ilçede süt üretiminin artırılması planlanıyor.

Çandır Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kır ve ilçedeki süt üreticileri, merkezi Sarıkaya ilçesinde bulunan Boğazlıyan’da da Şahin Süt İşletmesini devralan Mükremin Büyükata ile bir araya geldi. Oda Başkanı Mustafa Kır, süt üreticilerinin mağdur olmamaları, sütü en iyi şekilde pazarlayabilmeleri için çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Kır, "Bu çerçevede ilçemize davet ettiğimiz süt işletmecisi Mükremin Büyükata ile uzun soluklu bir sözleşme imzalamayı planlıyoruz. Bu toplantımızda karşılıklı beklentilerimizi masaya yatıracağız. Böylelikle üreticilerimizin daha rantabl ve sağlıklı bir biçimde süt üretimine imkan sağlayacağız. Odamız bu konuda da köprü vazifesi görecek. Çandır’ı tarım ve hayvancılıkta model bir ilçe konumuna taşımakta kararlıyız. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz son derece istekli. İnşallah süt üretiminde de ilçemizin adından başarılarıyla söz ettireceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Süt işletmecisi Mükremin Büyükata da Sarıkaya başta olmak üzere bölgede süt işletmeciliğinde etkin bir noktada olduklarını, Çandır ilçesinin de kendilerine sağlayacağı katkıyla daha da güçlü bir biçimde faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Süt üreticileri, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kır’a, bu girişiminden ötürü teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz