‘Cani geziyor dipdiri can vermede masum!’

Poyrazköy davasının kilit ismi emekli Binbaşı Levent Bektaş, mahkemede hakkındaki tüm iddialara tek tek yanıt verdi.

Bektaş savunmasını, Mehmet Akif’in dizeleriyle bitirdi: “Cani geziyor dipdiri. Can vermede masum! Suç başkasınındır da niçin başkası mahkum?”

İstanbul Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmatla ilgili davanın ikinci duruşmasında emekli Binbaşı Levent Bektaş savunma yaptı. Evinde ele geçirilen CD’de azınlıklara yönelik saldırıların yeraldığı Kafes Eylem Planı’nın bulunduğu iddia edilen Bektaş hakkındaki tüm iddiaları reddetti. 43 yaşında ilk kez hakim karşısına çıktığı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Bektaş, “Suçsuz olduğumu açıklamak için ilk kez fırsat buldum. 12 ay boyunca linç edildim. Tutukluluk sürecim esir alma harekatıydı” dedi.

Reklam
Reklam

Barkovizyon desteğiyle yaptığı savunmasında, SAT komandosu olduğunu vurgulayan, yurt içi ve yurt dışında gördüğü kurslara ilişkin belgeleri gösteren Bektaş kendisiyle ilgili iddialara tek tek yanıt verdi. Bektaş, kaçma şüphesi bulunmadığını, tüm delillerin toplandığını belirterek tahliyesini istedi. Bektaş, 6 saat süren savunmasını Mehmet Akif’in “Cani geziyor dipdiri. Can vermede masum! Suç başkasınındır da niçin başkası mahkum?” dizeleriyle bitirdi. İşte Bektaş’ın 153 sayfalık savunmasından satırbaşları:

* Koç Müzesi’ndeki denizaltıda bulunan patlayıcılarla öğrencilere suikast yapılacağı iddia ediliyor. Böyle bir eylemi yapmak isteyenler niye eyleme ilişkin belge ve bilgileri saklasın ki...

* Beykoz’da gömülen mühimmat, gömülüş şekli ile “adeta bulunsun” diye gömülmüş.

* Gömülme işleminin yapıldığı yerde baz istasyonu çalışmaları yapılmış. Orada bulunmadığımın en büyük delili baz istasyonudur. Benim lehime olabilecek deliller ne iddianamede ne de ek klasörlerde var.

* Benim vasıflarımdaki SAT’çı bir adamın bir karış suya hem de dere kenarının yanına bu mühimmatı gömdüğümün söylenmesi hakarettir. Gömülen mühimmatın elektrikli sistemi varsa böyle gömülmez. Bu malzemeyi daha sonra kullanmak isteyen kişiler böyle gömmez. Bunu sadece suç yaratmak isteyen kişiler yapar.

Reklam
Reklam

* Ayrıca bir mühimmat toprağın 15 cm altına gömülmez. Eğer böyle gömüyorsanız bulunmasını istiyorsunuz demektir.

* (Bölgenin resmini barkovizyondan göstererek) İhbar mektubunda mühimmatın yeri oldukça genel gösterilmiş. Polisler direkt ’lastik ev nerede?’ diye sormuşlardır. Doğrudan mühimmatın bulunduğu bölge gidilip kazılmış. Kısa sürede bulunmuştur.

* Mühimmat buraya gömülerek Bedrettin Dalan’da bu soruşturmaya dahil edildi. Bir taşla iki kuş vuruldu yani. Ben Bedrettin Dalan’ı hiç görmedim ve tanımam.

* Bu mühimmatları yazanlar cahildir. 50 kalibre tüfekler insani hedefler için kullanılmaz. Ayrıca planda KF-03 ibaresi vardır. Askeriyede hazırlanan bütün planlarda hazırlayan komutanların adı ve soyadının baş harfleri bulunur. KF diye biri yok. Tarih yazımı da yanlış.

* Bölgede 4 ayrı parça toprak parçası inceleme için emniyete götürülmüş. Ancak ’incelemeye neden gönderildiği yazılmadığı için’ gerekli çalışma yapılmamış. Bu düşündürücüdür.

* Kafes Operasyonu Planı deniyor. Bunu ben hazırlamadım. Ben hazırlamış olsaydım asker kişiliğim ile ’Kafes Harekat Planı’ derdim. Çünkü bizde operasyon ve eylem kelimeleri kullanılmaz

Reklam
Reklam

* ’Kafes’ belgesi fotokopidir, delil niteliği yoktur.

Bektaş’ın savunması mahkemedekileri ağlattı

BektaŞ, aynı örgütten olmakla suçlandığı kişilerden bazıları ile askeri liseden beri arkadaş olduklarını belirterek, “Tayfun Duman ile konuşmuşum. Hatırlamıyorum ama konuşmuşumdur. Kayıtlar olsa da dinlesek ne konuşmuşuz. Buradaki arkadaşları bir araya getiren bir motivasyon varsa o da vatan sevgisidir” dedi. Bektaş’ın bu sözleri söylediği sırada davanın tutuksuz sanıklarından Tayfun Duman’ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yanındaki arkadaşının teselli etmeye çalıştığı Duman verilen peçeteyle gözyaşlarını sildi. Bu arada sanıkların yakınlarının da bazılarının ağladığı görüldü.

Tuğamiral Görgeç de duruşmaya katıldı

12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Emekli Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Erme Onat, Deniz Binbaşı Eren Günay ve emekli SAT komandosu Ergin Geldikkaya ile Tuğamiral Levent Görgeç’in de aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık katıldı.

Reklam
Reklam

Bektaş’ın evindeki CD’de gizlenmiş katliam planı

Poyrazköy kazıları sonrası Bektaş’ın ofisinde ele geçirilen film CD’ye gizlenmiş bir dosya tespit edildi. Dosya uzman ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucu açılınca “Kafes Operasyon Eylem Planı” ortaya çıktı. İşte bu dosya Bektaş’ı Ergenekon kapsamındaki Poyrazköy davasının kilit ismi haline getirdi. Plana göre AK Parti üzerinde baskıyı artırmak için gayrimüslimlere suikast düzenlenecek, azınlıkların yaşadığı mahallelerde bomba patlatılacak, Koç Müzesi’ndeki denizaltıda öğrenciler havaya uçurulacaktı. Bektaş terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi suçlarından 25 Nisan 2009’da tutuklanmıştı.