Canik, Avrupalı Öğretmen Ve Öğrencileri Ağırladı

Samsun’un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Comenius Projesi kapsamında 6 Avrupa ülkesinden ilçeye gelen öğretmen...

Samsun’un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Comenius Projesi kapsamında 6 Avrupa ülkesinden ilçeye gelen öğretmen ve öğrencileri ağırladı.

Canik İMKB Anadolu Lisesi'nin konuğu olarak 6 Avrupa ülkesinden ilçeye gelen toplam 13 öğretmen ve 41 öğrenci Samsun ve Canik'te bir dizi ziyaretlerde bulundu. "Kültür Etkileşimi ve Kardeşlik" konulu proje kapsamında şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen heyeti Meşe Kültür Tesisleri'nde ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'in tarihteki konumu hakkında misafirlerine bilgi verdi.

Reklam
Reklam

ÜLKELER ARASI KÜLTÜREL ZENGİNLİK
Almanya, Belçika, Estonya, Norveç, Macaristan ve Bulgaristanlı eğitimcilerin Canik'te bir araya gelmelerinin kültürel bir zenginlik oluşturduğunu söyleyen Başkan Genç, "Bu tür ziyaretler ülkeler arası kültürel etkileşimi sağlarken, dostluk, kardeşlik ve sevgi tohumları ekmekte. Canik Belediyesi olarak eğitimi önemseyen ve eğitim konusunda önemli yatırımlar gerçekleştiren bir belediyeyiz. Belediye olarak görevimiz olmamasına rağmen ilçemize bir özel üniversite, Türkiye çapında marka olan bir kolej olmak üzere 14 yeni eğitim yuvasını ilçemize kazandırdık." şeklinde konuştu.

EĞİTİMDE MARKA YAPMAYA KARARLIYIZ
Eğitim yuvalarının fiziki ve teknolojik olarak iyileşmesi için 3 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını da ifade eden Başkan Genç, Canik'i eğitimde marka yapmaya kararlı olduklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Canik İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Gül ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu yemekte Başkan Genç misafir öğrenci ve öğretmenlere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: