Canik Başarı Üniversitesi Aile Danışmanlığı Eğitimi Başlatıyor

Samsun’da faaliyet gösteren Canik Başarı Üniversitesi ile Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi arasında’’Aile Danışmanlığı Sertifikalı...

Samsun’da faaliyet gösteren Canik Başarı Üniversitesi ile Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi arasında’’Aile Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı’’ için protokol imzalandı.

Protokol töreni Canik Başarı Üniversitesi Rektörlük binasında yapıldı. Protokole Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Rahşan Yılmaz ve Türk Hemşireler Derneği Başkan Yardımcısı Doç Dr. İlknur Avcı katıldı.
Protokol töreni sonrası konuşma yapan Başkan Rahşan Yılmaz, “Amacımız üye hemşirelerimize daha iyi imkânlar sağlamaktır. Canik Başarı Üniversitesi bu konuda bize gerekli kolaylığı sunmaktadır. Derneğimize üye olan hemşirelerimize özel fiyat uygulanacaktır, bize bu konuda destek veren Rektörümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise, “Üniversite olarak sivil toplum kuruluşları ile toplumun değişik kesimlerinden kurumlarla işbirliği yapmayı, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli alanlarda proje üretmeyi öteden beri istediklerini ve bu konuda yapılan işbirliği taleplerine açık olduklarını vurguladı. Bekdemir, şunları söyledi: "Aile danışmanlığı önemli bir husustur. Toplumda aile önemli bir kurum, belki de Türkiye'nin bugün batı dünyası karşısında üstünlük alanlarından birisi sayılabilir. Böyle bir kurumun güçlü tutulması ve yıpranmasına izin verilmemesi gerekir. Bu çerçevede aile danışmalığı konusunda yürütülecek bir projenin aile kurumumuzu güçlendirmesi ve bireylerin bu konuda daha bilinçli olması konusunda yararlı olacağından kuşkum yok.” şeklinde konuştu.

Sertifika alanlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda istihdam edilebilecek veya kendi özel aile danışmalığı merkezlerini açabilecekler. Mart ayı içerisinde başlayacak eğitim programı 5 ay sürecek ve 450 saatlik kurs verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: