Canik Belediye Başkanı Genç: Cumhuriyet için tek yürek olmalıyız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Atatürk'ün yaktığı çağdaş uygarlık meşalesi altında yolumuza devam etmeliyiz. O'na...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Atatürk'ün yaktığı çağdaş uygarlık meşalesi altında yolumuza devam etmeliyiz. O'na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, Cumhuriyetimizi hedef alarak birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız." dedi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağını belirterek, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olunması ve Atatürk'ün yolunda hedeflerin büyük tutulması gerektiğini söyledi. Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük deha, komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 73. yıldönümünde O'nu saygı ve minnetle anıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

İDEALİST BİR LİDERDİ
Başkan Genç, "Atamızın bir kahramanlık destanı sergileyerek nice zorluklarla, nice sıkıntılarla bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, O'nun ilkeleri doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için belirlenen hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Adını dünya tarihine altın harflerle yazdırmış, ileriyi gören ve idealist bir lider olan Atatürk, 'Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözüyle geleceği emanet ettiği bizlere olan güvenini göstermiştir. Bu uğurda milletçe büyük bir azim ve kararlılık içerisindeyiz. Mustafa Kemal önderliğinde milletimizin kazandığı İstiklal Harbi ve daha sonra kurulan Cumhuriyet, bugün bizlerin hür ve bağımsız yaşamamızın teminatı olmuştur." diye konuştu.

"UFKUMUZU GENİŞ TUTMALIYIZ"
"10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, O’nun düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak görmeliyiz." diyen Başkan Genç, "Acı olaylar yaşadığımız bu günlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı çağdaş uygarlık meşalesi altında yolumuza devam etmeliyiz. O'na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, Cumhuriyetimizi hedef alarak birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti denince, dünyada artık demokrasi içinde kalkınma, istikrar ve güven akla gelmektedir. Ülkemiz her alanda dünyadaki her ülkeyle rahatça yarışmaktadır. Ulusumuzun gurur verici milli birlik ve beraberlik tablosunun sonsuza kadar devam etmesini amaç edinmeliyiz. Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bu duygu ve düşünceler ile aramızdan ayrılışının 73. yılında Büyük Önder Atatürk’ü özlem ve rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz