Canik Belediyeler Birliği için onay alındı, Ünye’nin çöp sorunu kalkıyor

Ünye Belediyesi, çevre belediyeler ile birlikte bölgenin atık çöp sorununu çözmek için başlattığı girişimlerden olumlu...

Ünye Belediyesi, çevre belediyeler ile birlikte bölgenin atık çöp sorununu çözmek için başlattığı girişimlerden olumlu sonuç aldı. Başkan Ahmet Arpacıoğlu, çevre belediyeler ile beraber çöp sorunlarını çözmek için gerçekleştirecekleri proje için Ankara’dan ‘olur’ aldıklarını söyledi.
Başkan Arpacıoğlu, yaptığı basın açıklamasında, Ünye Belediyesi, Çaybaşı Belediyesi, İkizce Belediyesi, Yoğunoluk Belediyesi ve beldeleriyle birlikte kurdukları ‘Canik Belediyeler Birliği’ kapsamında çöp meselesini hallettiklerini belirtti.
Başkan Arpacıoğlu, "Sorunu çözmek için bugüne kadar birçok faaliyet ve çalışmalarda bulunduk. Bu beldelerimizin ve ilçelerimizin ortak sorunu olan çöp sorununu ortadan kaldırmak adına belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte büyük gayret saffettik." dedi.
Arpacıoğlu, buna emek veren başta belediye başkanları olmak üzere, meclis üyeleri ve bütün arkadaşlara bir kez daha teşekkür ettiğini belirterek, "Turizm şehri diye konuştuğumuz Ünyemizin çöp alanı maalesef Ünye’nin tam girişinde idi. Bundan sonra bu görüntüleri ortadan kaldırıyoruz. En son İlküvez beldemizde son toplantımızı yaptık ve istediğimiz sonucu aldık. Bu çalışmalarımızı, 2012 ilk aylarında yapmayı planladık. Ünyemizin en büyük sorunlarından biri olan çöp sorunumuzu da böylece çözmüş olduk.” dedi.
Gerekli görüşmelerin yapılıp karar alındıktan sonra katı atık arıtma tesisinin inşaatına başlayacaklarını dile getiren Başkan Ahmet Arpacıoğlu, şöyle konuştu: “2012 ilk çeyreğinde inşaata başlamayı planlıyoruz. Bu sayede artık katı atıklar sahilimize değil, katı atık arıtma tesisimize gidecek ve oradan da temiz olarak çıkacak. Bulduğumuz alanı, dışarıda kötü koku ve görüntü kirliliğine neden olmayacak şekilde yapıyoruz. Ayrıca, orada bulunan insanların hiçbir şekilde mağduriyeti söz konusu değil. Dolayısıyla Ünye ilçemizde bulunan bir sorunun daha cevabını vermiş olduk. Bu çalışma, Ünye ilçemiz için çok büyük bir çalışma oldu. Bu güzel ilçemize yakışan bir güzellik olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz