Canik Sağlıklı Toplum İçin Çalışıyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuklarımızı, gençlerimizi, anne-babalarımızı eğiterek önce sağlıklı aileler, daha sonra da...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuklarımızı, gençlerimizi, anne-babalarımızı eğiterek önce sağlıklı aileler, daha sonra da sağlıklı bir toplum oluşturuyoruz" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bir ailenin en önemli varlığının anneler olduğunu belirterek, toplumun şekillenmesinde önemli rol oynayan kadınların eğitimine ve işgücüne katılımına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kadınları önemsediklerini ifade eden Genç, "Bayanlarımız Canik'te A'dan Z'ye her hizmeti bulabilir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bayanlara verdikleri önemi belediye olarak kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalarla gösterdiklerini vurgulayan Başkan Genç, "Kadınlarımız toplumun temel direğidir. Onun için bayanların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları, eğitimli, kültürlü bireyler olmaları yönünde bütün enerjimizi harcıyoruz" şeklinde konuştu.

ANNELER EĞİTİLİYOR

Kadınların yararlanabileceği birçok merkez ve tesis yaptıklarını dile getiren Başkan Osman Genç, "8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nin yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen çeşitli kurslarla kadınlarımız hem kendilerini yetiştiriyor hem de aile ekonomisine katkıda bulunabilecekleri sanatlar öğreniyorlar. Ayrıca geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren annelerimizi Aile Okulu kapsamında eğitiyoruz" açıklamasında bulunudu.

Sadece anneleri değil babalara yönelik de eğitim programları düzenlediklerine işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Aslında böylece eğitimli aileler oluşturarak aile içi şiddetin de bir nevi önüne geçmiş oluyoruz. Canik'te topyekun bir eğitim seferberliği var. Çocuklarımızı, gençlerimizi, anne-babalarımızı eğiterek önce sağlıklı aileler, daha sonra da sağlıklı bir toplum oluşturuyoruz. Çünkü sağlıklı toplum aileden geçer, ailenin ise en önemli bireyleri annelerdir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: