Canik’e Tunuslu Kardeş

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı törenle Tunus'un Ghar El Melh Belediyesi...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı törenle Tunus'un Ghar El Melh Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamak üzere bu ülkeye gitti.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve Türkiye'den 27 belediyenin katılacağı kardeş şehir protokolü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle Tunus'ta gerçekleştirilecek. 4 günlük program çerçevesinde Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tunus'un Ghar El Melh Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamak üzere dün Tunus'a gitti. Tunus'ta çeşitli temaslarda bulunacak Başkan Genç, belediyecilik tecrübelerini Tunuslu meslektaşlarıyla paylaşacak. Canik Belediyesi'nin standının da kurulacağı program çerçevesinde Tunus Belediyeleri ile kardeş şehir ilişkisi kurulacak.

Reklam
Reklam

Tunus ziyareti öncesi kardeş şehir protokolü hakkında bilgi veren Başkan Genç, "4-7 Haziran tarihleri arasında ülkemizden 27 belediyenin katılacağı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile kardeş şehir protokolü imzalanacak. Canik Belediyesi olarak biz de Ghar El Melh Belediyesi ile bu protokolü imzalayacağız. Bu gezinin iki ülke belediyeleri arasında bilgi ve birikimlerini paylaşmak adına oldukça verimli geçeceğine inanıyorum. Yapacağımız ikili ilişkilerle tecrübelerimizi Tunuslu meslektaşlarımızla paylaşacağız" dedi.

Törenin ardından yapılacak toplantıda belediye başkanları ile birlikte Başbakan Erdoğan ile de bir araya gelecek olan Başkan Genç, "Başbakanımızın rehberliğinde Canik Belediyesi olarak hem ilimizin hem de Türkiye'mizin büyümesine katkıda bulunuyoruz. 21. yüzyıla uygun belediyecilik anlayışına paralel olarak biz yerelle evrenseli buluşturuyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz