Canik'e Türkiye'nin En Büyük İhl'si Yapılıyor

Canik'te yapımı başlatılan Türkiye'nin en büyük ve en modern okulu Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu...

Canik'te yapımı başlatılan Türkiye'nin en büyük ve en modern okulu Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi Samsunluların katkısını bekliyor.

Arazisi Canik Belediyesi tarafından tahsis edilen Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin temel kazı çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 40,5 dönüm alanda yapılacak olan devasa projeyi hayata geçirmek isteyen Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından kahvaltı verildi. Kahvaltıda, lisenin Samsunluların katkısıyla yapılması ve herkesin destek vermesi gerektiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Meşe Kültür Tesisleri'nde verilen kahvaltıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Dernek Başkanı Mustafa Genç, dernek üyeleri, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Lise inşaatının geldiği aşamayı anlatan Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Genç, "Burası camisi, kütüphanesi, kültür merkezi, yurtları, anaokulu ve spor salonu bulunan 80 derslikli Türkiye'nin en modern ve en büyük İmam Hatip lisesi olacak. Buraya Orta Asya'dan, Balkanlardan, Kuzey Afrika'dan öğrenci çekeceğiz. Böyle bir okulun yapımında biz herkesin katkısının olmasını istiyoruz. Samsunlular olarak birlikte bu okulu yapmalıyız. Bu büyük hareketi herkes benimsemeli" şeklinde konuştu.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, yaptığı konuşmada, "Biz ülkelerin geleceğinin eğitimle şekilleneceğine inanıyoruz. bu nedenle bu okulumuza arsa tahsis ettik. 38 dönümü okul, 2,5 dönümü cami olmak üzere toplam 40,5 dönüm alan üzerinde kurulacak devasa bir projeden bahsediyoruz. Bu proje Samsun eğitiminin bir adım daha ileri gitmesine katkı sağlayacaktır. Şu anda temel kazıları devam ediyor. Bugünden itibaren bu projeye herkesin sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Canik'e biri Samsun'un ilk özel üniversitesi olmak üzere 14 yeni eğitim yuvası kazandırdıklarına işaret eden Başkan Osman Genç, "Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi sadece Canik değil, Samsun ve Karadeniz Bölgesi için çok önemli. Çünkü buraya bölgeden hatta yurt dışından öğrenciler gelecek, ilim öğrenecekler. Burada bir ilim yuvası yapılıyor. Böyle önemli bir eğitim yuvasında herkesin bir tuğla da olsa katkısı olması lazım. Biz bunu tek başımıza da yaparız, ancak istiyorum ki Samsunlular olarak birlikte yapalım, herkesin sahip çıktığı, katkısının olduğu, ortak yapılan bir okul olsun burası" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: