Canik’te 675 Konut Satışa Çıkarılıyor

Canik Belediyesi ile TOKİ işbirliğiyle yapılan ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan...

Canik Belediyesi ile TOKİ işbirliğiyle yapılan ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nda ikinci etap çalışmaları sürerken, 675 konut satışa çıkarılıyor.

Toplam 2 bin 688 konuttan oluşan Canik Kuzey Yıldızı Toplu Konut Projesi'nde 2. etap çalışmaları sürüyor. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca toplam 675 adet konut satışa çıkarıldı. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek olan konutlar için başvuruların, Halk Bankası'nın tüm şubeleri tarafından 07 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında kabul edileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Toplam 4 ayrı kategoride ve konut tipi bazında ayrı ayrı kabul edilecek satış çerçevesinde şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. Karadeniz'de ilk kentsel dönüşüm çalışmasını ilçelerinde başlattıklarına işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'in hızla çağdaş bir yaşam kenti haline dönüştüğünü söyledi.

Son 8.5 yılda Canik'te yaklaşık 10 bin konutun inşa edildiğini ifade eden Başkan Genç, "Canik'in nüfusu bizim dönemimizde yüzde 43 arttı. Bu bir rekordur. Bu da gösteriyor ki, Canik artık yaşanabilir bir merkezdir. Mavi-yeşil konutlarını yaparak konut sektörünün önünü açmamızın ne kadar doğru bir adım olduğunu şimdi daha iyi görüyoruz. Attığımız adımlar sonucunda bugün Canik gelişim ve değişimde örnek gösterilen bir ilçedir" dedi.

TOKİ konutlarına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, detaylı bilgiyi Canik Belediyesi'nin resmi internet sitesi "www.canik.bel.tr" adresinde duyurular kısmından öğrenebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: