Canik'te ücretsiz bağlama ve ses eğitimi kursları ilgi görüyor

Samsun’da, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün açtığı bağlama ve ses eğitimi kursları, müzik...

Samsun’da, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün açtığı bağlama ve ses eğitimi kursları, müzik eğitimi almak isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.
Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Türk Halk Müziği Bölümü Başkanı İbrahim Üçüncü tarafından verilen müzik eğitimiyle kültürel bir zenginlik kazanan kursiyerler, hafta sonları 13.00 ile 15.00 saatleri arasında kendilerini sosyal ve kültürel yönden geliştirme fırsatı buluyor.
Bağlama ve ses eğitimi kursları hakkında bilgi veren THM Bölüm Başkanı İbrahim Üçüncü, "Canik'te sanatı ve sanatsal faaliyetleri insanlarımıza aşılamak üzere düzenlenen kurslarla müziği insanlara sevdiriyoruz. İster hobi olarak, ister ciddi bir müzik eğitimi almak isteyen kursiyerlerin tercih ettiği kurslarımıza olan ilgiden memnunuz. İlgi her geçen gün artarak devam ediyor. Ücretsiz olarak verilen kurslarımıza yediden yetmişe herkesi bekliyoruz." dedi.
Canik'i Samsun'un kültür ve sanat başkenti yapmak için çalıştıklarını söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bir yandan bu alanlarda yatırımlar gerçekleştirirken diğer yandan yaptıkları yatırımlara ruh verecek alt yapıyı oluşturduklarını ifade etti.
Başkan Genç, "İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bağlama ve ses eğitimi, enstrüman kursları başta olmak üzere oldukça geniş bir yelpazede kültürel ve sanatsal kurslar düzenliyoruz. Müzik, insan ruhunu güzelleştiren ve bireyler üzerinde sevgi, kardeşlik duygularını pekiştiren bir sanattır. Müziği seven birey, insanı sever, toplumu sever, yaşamı sever. Bu amaçla bu tür kurs faaliyetleri ile kursiyerlerimize müzik alışkanlığının yanı sıra sanatı sevdiriyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan korolara buradan yetişecek sanatçıları dahil ederek sanatta devamlılığı sağlıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz