Canik'ten Ailelere Özel Birim

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ay-yıldızlı yeni hizmet binasında kadınları da unutmadı. Yeni binada kadın...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ay-yıldızlı yeni hizmet binasında kadınları da unutmadı. Yeni binada kadın hakları için Aile Birimi kuruldu. Başkan Genç, "Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi.

Canik Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi'nde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ve otopark ile birlikte hayata geçirilen ay-yıldız görünümlü yeni hizmet binasında kadınlar için de ayrı bir birim oluşturuldu. "Mutlu toplum, mutlu şehir" hedefiyle önce mutlu aileler oluşturmak istediklerini belirten Başkan Genç, "Aile Birimimiz kadınlarımızın her türlü sorunuyla birebir ilgilenecek" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Osman Genç, Canik'te düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere yeni hizmet binasını gezdirerek tanıttı. Meşe Kültür Tesisleri'nde yapılan kahvaltının ardından yeni hizmet binasını gezen bayanlar, yeni binayı "5 yıldızlı" olarak değerlendirdi. Yeni bina ve hizmete girecek sistemler hakkında bayanlara bilgi veren Başkan Genç, bayanları da unutmadıklarını söyledi. Başkan Genç, "Yeni binamızda bayanlarımız için de birimimiz var" diye konuştu.

Canik'in, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ticarette hızlı bir gelişim yaşadığına işaret eden Başkan Genç, "Bu gelişim içerisinde kadınlarımız ve çocuklarımız önemli yer tutmaktadır. Canik Belediyesi olarak ailelerimizin en temel unsurlarından olan ve geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız asla bitmez. Kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yeni binamızda da kadınlarımız için Aile Birimi kurduk. Bu birimimiz bayanlarımızın her türlü hizmetinde olacak" şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddetin çözümünün aileden geçtiğine dikkat çeken Başkan Genç, şunları söyledi: "Kadınlarımıza yönelik Anne Eğitimi programlarımız var. Aynı zamanda babaları da eğitiyoruz. Bunun yanında gençlerimiz için evlilik öncesi eğitimlerimiz var. Şimdi hayata geçirdiğimiz Aile Birimi ise bunların tamamlayıcısı konumunda olacak. Hedefimiz, mutlu toplum, mutlu şehir. Bunun da yolu ailelerden geçer. Ailelerimizin ise temelini geleceğimizi yetiştiren annelerimiz gelmektedir. Bu bakımdan Aile Birimi'ni çok önemsiyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: