Cankaloğlu 3 Mayıs Dünya Türk Gününü Kutladı

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, “3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci...

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, “3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında ölüm hücrelerine atılan Türk Milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesi, her Türk`ün okuması ve idrak etmesi gereken bir olaydır” dedi.

Cankaloğlu, 3 Mayıs Dünya Türk Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, 3 Mayıs 1944’te,Türk milliyetçilerinin dönemin iktidarı tarafından ‘ırkçılık’ yaptıkları gerekçesiyle tutuklandığını ve mahkemelerde yargılandığını kaydeden Cankaloğlu şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Başta Hüseyin Nihal Atsız ve beraberindeki Türk milliyetçilerinin; yargılanmaları büyük tepki görmüş ve Türk gençliği Türklüğe ve milliyetçiliğe yönelik karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur. 3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında ölüm hücrelerine atılan Türk Milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesi, her Türk`ün okuması ve idrak etmesi gereken bir olaydır. 3 Mayıs 1944, milletimizin direncinin bayraklaştığı önemli ve anlamlı bir günü ifade etmektedir. Türk Milliyetçileri, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere ve tabutluklara maruz kalarak, nice çile ve sıkıntılara göğüs gererek ödemişlerdir. Türk milliyetçileri iftiralara, baskılara ve suçlamalara rağmen Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, geçmişten ders alıp Türk Milleti’nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir.

Reklam
Reklam

Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam âleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır. Bu vesile ile bir kez daha içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan Türk milliyetçilerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk milletinin geleceğe damga vurması gayreti, azmi ve kararlılığıyla Türkçülük Gününü idrak etmenin gururu içerisindeyiz. Türkçülük gününün devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: