Cankaloğlu: Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”...

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Cankaloğlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 92’nci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında kabul edildiğini ifade eden Cankaloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milli şairimiz ‘Acaba İstiklal Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?’ diyenlere, ‘Allah bir daha bu memleketin, bu milletin istiklalini tehlikeye düşürmesin ve bir daha onu istiklal marşı yazmaya mecbur etmesin’ diyerek cevap vermiştir. Milletimizin tüm fertlerini bu marşı, bugünün hatırasına bir kez daha gür bir sesle, ruhunun tüm derinliklerinde hissederek okumalarını tavsiye ediyoruz. Tüm halkımızı bizi milletçe birleştiren İstiklal Marşımızın ifade ettiği madde ve mana etrafında birlik olmaya ve İstiklal Marşımızın ruhunda yeniden milli bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: