Cankaloğlu: Meden Ünlü Çeçen Davasının Önde Gelen İsimlerinden Biriydi

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Ankara’da öldürülen Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu...

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Ankara’da öldürülen Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün Çeçenistan davasının önde gelen isimlerinden biri olduğunu belirterek, “Türkiye, Kuzey Kafkasyalılar üzerinden bir beka, vefa ve basiret sınavı verdiğini ne zaman fark edecektir?” dedi.

Cankaloğlu, Çeçenistan Fahri Konsolosu’nun Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Ünlü’nün, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın dostu olduğunu kaydeden Cankaloğlu, “Medet Ünlü, bir silsile sonucu Türkiye’de öldürülen Çeçenlerin şu an için sonuncusudur” dedi. Cankaloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

Tehdit edilen ve öldürülen Kuzey Kafkasyalı bu insanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıdır. Türkiye, Kuzey Kafkasyalılar üzerinden bir beka, vefa ve basiret sınavı verdiğini ne zaman fark edecektir? Bir turist öldürüldüğünde 200 kişilik ekip kurup ülke istihbaratını ayağa kaldıranlardan aynı duyarlılığı ve çabayı, Çeçen halkını terörizmle bağdaştırılmak isteyenlere karşı ciddi mücadele ortaya koyan Medet Ünlü’nün katil veya katillerinin bulunup adalete teslim edilmesi içinde gösterilmesini bekliyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: