Çankaya Belediyesi Kadın Sanatçıları Ağırlıyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, ‘Utanç Müzesi’ ile açtığı yeni sezonuna kadın sanatçıların eserlerine ev...

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, ‘Utanç Müzesi’ ile açtığı yeni sezonuna kadın sanatçıların eserlerine ev sahipliği yaparak devam ediyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, 12 Eylül döneminin ve yakın tarihin acılarını hatırlatan eşyaların sergilendiği ‘Utanç Müzesi’nin ardından Türkiye’den ve Bulgaristan’dan 40 kadın sanatçıya yapacağı ev sahipliğiyle yeni sezona devam ediyor.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin çağdaş sanatlarda "merkezileşme" olgusunun kadın sanatçıların üretimlerini ve kadınlık deneyimlerini nasıl etkilediğini sorguladığı "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi Plevne’nin ardından Ankara’da olacak.

Reklam
Reklam

Aralarında Şükran Moral, Nancy Atakan, Nazan Azeri, Maria Sezer ve Nezaket Ekici'nin de bulunduğu kadın sanatçıların eserlerinin yer aldığı projeyle çağdaş sanat alanındaki eril yapının sorgulanması amaçlanıyor.

Proje, kadınların hakim yapı içerisinde verdikleri mücadeleler ve kadınlık deneyimlerinden yola çıkarak toplumsal cinsiyet temelinde bir tartışma/sorgulama alanı yaratmayı hedefliyor. Resimden videoya, enstalasyondan fotoğrafa çeşitli sanat disiplinlerine yer verilen sergide kadın sanatçıların gözünden merkezileşme sorununun dayattığı "göç" olgusunu toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusuyla öne çıkarıyor.

1-14 Ekim tarihleri arasında Ankara’da olacak serginin küratörlüğünü sanat eleştirmeni ve küratör Beral Madra'nın danışmanlığında Türkiye'den Saliha Kasap ile Bulgaristan'dan Demna Dimitrova yapıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: