Çankaya Belediyesi Unutulmaz Oyun “adam Adam”ı Tiyatro Severlerle Buluşturuyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, usta oyuncu yazar Nuri Gökaşan’ın unutulmaz eseri “Adam Adam”ı ücretsiz...

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, usta oyuncu yazar Nuri Gökaşan’ın unutulmaz eseri “Adam Adam”ı ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşturuyor.

Gökaşan’ın yedi ülke, otuz dört şehirde sahnelediği tek kişilik oyunu "Adam Adam" felsefi ve eğlenceli diyaloglarla, "Düzenle uzlaşmak zorunda olup olmadığımızı” sorguluyor. Antik Yunan’dan günümüze kadar gelen diyalektik tartışma sanatı ışığında, yazarın kendi kendine sorduğu soruların cevaplarını ‘Adam’ ve ‘Fısıltısı’ tartışıyor.

Oyunun kahramanı, akıl hastanesinin bahçesinde gecenin geç saatlerinden sabaha kadar uzanan bir süreçte, bahçedeki Roden’in ‘Düşünen Adam’ heykeline bir yandan ülkede başından geçen travmalarını anlatıyor, bir yandan da fısıltıyla, iç sesiyle hesaplaşıyor. İronik, trajikomik bazen de hüzünlü olan hesaplaşmalarda, sistemin birey üzerindeki şiddet ve korku içeren süreci, insanı kuşatan karanlık güçlerin yarattığı ölüm korkusu, bireyin özgür iradesinin yok sayılması gibi durumların insanı nasıl savurduğu, bireyi nasıl yaşam mağduru haline getirdiği anlatılıyor.

Reklam
Reklam

Ankara Drama Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Adam Adam” adlı oyun, 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü 19.30’da izleyicisiyle buluşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: