Çankaya Belediyesi’nden Engelli Okçuya Tam Destek

Çankaya Belediyesi, Pekin Engelliler Olimpiyatı’nın altın madalyalı okçusu Gizem Girişmen’i Londra Olimpiyatları'na hazırlıyor.Pekin Engelliler Olimpiyatı’nın...

Çankaya Belediyesi, Pekin Engelliler Olimpiyatı’nın altın madalyalı okçusu Gizem Girişmen’i Londra Olimpiyatları'na hazırlıyor.

Pekin Engelliler Olimpiyatı’nın altın madalyalı okçusu Gizem Girişmen, Çankaya Belediyesi Lozan Park’daki sahasında Londra Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Pekin Paralimpik Okçuluk Yarışmalarında Türkiye okçuluğuna ilk ve tek altın madalyayı kazandıran Girişmen, haftanın altı günü Londra Paralimpik Oyunları için antrenman yapıyor.

1992 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamına tekerlekli sandalye ile devam eden Girişmen, Türkiye’de başka hiçbir ilde yapılamamış olanı başaran Çankaya Belediyesi’nin, Türkiye’nin en büyük okçuluk kompleksini Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) kurallarına uygun olarak yapmış olmasının okçulara çok büyük bir destek olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Okçuluğun insanın kendisiyle baş başa kalabildiği ve kendisini daha iyi tanıyabildiği bir spor olduğunu söyleyen Girişmen, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a ve Çankaya Okçuluk İhtisas Spor Kulübüne okçuluk sporu adına teşekkür etti.

2005 yılında İtalya’da düzenlenen IPC Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda ilk kez milli sporcu olan Girişmen, 2006 yılında EPC Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü, 2007 IPC Dünya sıralamasında ise dünya birincisi oldu. Ağustos 2009’da Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından ayın sporcusu seçilen Girişmen, son olarak Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Laureus Dünya Spor Ödülleri'nde ‘Yılın Engelli Sporcusu Adayı’ oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: