Çankaya Belediyesi'nden Üniversitelilere Proje Desteği

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği’nde bir grup...

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği’nde bir grup öğrencinin bitirme tezi projesi olan 'Çankaya Belediyesi için Coğrafi Bilgi Sistemi Destekli Elektronik Atık Yönetimi: Araç Rotalama Problemi' çalışmasına destek verdi.

Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme tezi kapsamında katıldığı ve 13 proje içinde danışmanlığını, fakültenin dekanlığını da yapan Prof. Dr. Berna Dengiz'in yaptığı Selda Çiçek, Aybüke Kılıç, Bedia İnan ve Ece Çeki'nin tasarladığı proje birinci olurken belediye tarafından proje kapsamında geliştirilen e-atık yönetim sistemi için bir karar destek yönetim sistemi önerildi. Çankaya ilçesi sınırlarında bulunan 118 muhtarlık aracılığıyla 500 hanede anket düzenleyen belediye ekipleri, öğrencilerin projesine Karar Destek Sistemi ile e-atık konusunda bilinç oluşturma, farkındalık geliştirme ve elektronik eşya kullanım davranışının çıkarılması, koyteyner merkezlerinin yerleşim yerlerinin belirlenmesi ve araç rotalarının bulunması gibi Endüstri Mühendisliği öğrencilerine yardımcı olacak konularda öğrencilerin projesine, tüketici kullanım davranışlarının ortaya çıkarılması konusunda yardımcı oldular.

Reklam
Reklam

Öğrencilere elektrikli ve elektronik atıkların toplanması konusunda da bilgiler verilirken projenin Çankaya sınırlarında uygulamaları konusunda adımlar atıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: