Çankaya Belediyesi'nden Velilere Terapi

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gündüz bakımevleri ve etüt merkezlerinde velilere psikolog ve...

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gündüz bakımevleri ve etüt merkezlerinde velilere psikolog ve rehberlik desteği veriliyor.

Belediyenin 3-6 yaş arasında çocukların eğitimlerine devam ettiği 8 gündüz bakımevi ile 7-14 yaş arası çocukların öğrenimlerine devam ettiği 3 etüt merkezinde ailelerin talepleri doğrultusunda psikolog Nihan Önder ve Ercan Başal, çocukların gelişimi, herhangi bir eksikliği ve adaptasyon sorunu olup olmadığı konusunda velilerle görüşmeler yapıyor. Her gün farklı bir gündüz bakımevinde ebeveynlerin, psikologların ve gündüz bakımevi eğitmenlerinin talepleri doğrultusunda görüşmeler yapılırken, ilk kreşe başlayan çocuklarda yaşanan sıkıntılar karşılıklı görüşmeler ve bilimsel yöntemlerle çözüme kavuşturuluyor.

Reklam
Reklam

Çocuklarda eğitim bilimi ve teorisi anlamına gelen pedagojinin aileler üzerinde olumlu etki yarattığını ifade eden psikolog Nihan Önder, öğrenme problemleri olan ve gündüz bakımevine uyum sağlayamayan çocukların ebeveynleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda birçok sıkıntının üstesinden geldiklerini belirtti.

Çocuklar için birçok yeniliğin öncülüğünü yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini dile getiren Gündüz Bakımevi ve Etüt Merkezi yetkilileri ise, bu görüşmelere olumlu yaklaşan aileler kadar önyargılı yaklaşan ailelerin de olduğunu ama ailelerin görüşme sonunda sorunları çözülmüş ve mutlu ayrıldıklarını söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz